查看: 3076|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] G1真係好無恥 有關近日100萬bug之事宜

前一排發生左一件事:
SD某d模式既遊戲出現左bug 當完場收到既額外獎勵寫住0或者1既時候 會變成100萬獎勵
呢個本來係官方處理不善既漏洞 但係所有罪責歸咎於玩家之餘 態度都好惡劣

首先講下佢處理呢件事既方式
weekend出現bug 大家都冇提起
星期二原本維護 但取消左 (好大機會係因為唔想處理派獎)
星期三因為某d原因知道左呢個bug 即時維護
維護完之後咩都冇提起
但係所有中過bug既人 G幣清0
另外封左好多人 其中好手老手佔好大部份 原因應該係使用腳本大量買入設計圖
今個星期維護 派發上星期臨時維護既補償 寫住「*部份帳號使用漏動進行遊戲沒法獲得該補償」

我唔hi你其他野 就hi你態度
auntie明明係你自己出bug 到頭來黑箱作業 偷偷地處向左走向右走左班好手老手 G幣又清0 但係公告連屁都唔肯放 驚死d人知你做左咩衰野
有咁既bug你就可以即時維護 派獎問題你拖幾個月 遊戲bug你拖向左走向右走左幾年
啱啱見到有人開po 居然g改前既bug都未整向左走向右走好
我想問你係咪逼人用M買賈圖? 買CS吉?
好啦今次你公告提到上星期既bug事件 但原來係為左你自己攞彩!
wow你地真係好小學雞
所以隻game比你班人搞咪搞到咁頹囉

1. 你黑箱作業 唔出公告
2. 明明係你犯錯 罪責全部歸咎玩家 唔少心 因為唔知咩事中左bug既人 你地都攞黎祭旗 然後就用玩bug唔啱黎做藉口 講到自己啱哂
我重申 呢個bug唔係由玩家特登整出黎架 而且憑正常遊戲可取得高額遊戲積分 完全可以理解成官方秘密活動送野
I now recap in engrish. Dis bug is not created by us. Getting so many points through a single game can totally be understood as a secret event.

3. 為左咁既bug你可以即時臨時維護 其他問題你幾個月甚至幾年你都未處理好 講唔通
4. 小學雞式攞彩

好啦 我呻完喇 大家當睇娛樂文就ok
回復

仲有,你清我地唔好彩因為GM自己本身既問題而搞出黎既bug攞到既G都算,點解要清埋原本我地有既G?而家係我地因為GM既問題而中bug,係受害者,點解反而係我地被懲罰?
回復 支持 反對

講到尾利益問題啫,自己偷唔到雞就話人地俾個坑你跳

試下唔封唔收回g,你地班好樣咪又係恥笑d 唔識刷同唔知道有得刷既人,依家俾人封俾人清算就大大聲講自己係受害者,講到呢到真係想噁啊。

有bug 係遊戲公司唔岩,咁改番d bug  同收番d g,再將d惡意用程式洗bug 既人封a c 咪叫做知錯能改同撥亂反正囉,做得好呀。

你話幾年前d bug 到依家都未改,咁其實有無上報過先?

一句講晒知法犯法最抵死

而且0 g 又點啊,買左既野又咪係無收番,仲有咩好嘈。
回復 支持 反對

玩家官方都有錯,官方做事手法太不近人情

玩家會發生呢種事會偷雞用bug官方無理由預料唔到

一係內部就傻在唔識測試更新檔而造成,非常唔專業

平時d服務質素都已經差到咁,令人質疑並開始發覺內部做野愈來愈hea,唔解封帳號又蝕一大班玩家買點

除了只顧眼前利益而行事,其他長遠利益誠信等等就做得真係好差

服務唔講,出活動叫人買點送野就鬼咁快,活動成日就出到靚靚仔仔(唔計錯別字)

到要回禮比玩家果時個服務就差到冇人有,到頭來真係走哂一大班玩家數

搞到人地都要等,忍下忍下不知不覺成年都有唔少人追唔返數,比人抽水過百次都種唔知錯係邊

好在港服少人,唔係以官方的能力,若果多人玩問題肯定比現在嚴重

到時斬下眼又變到好似加下咁,不停輪回,不停出錯,沒完沒了

吸取完教訓意識到玩家緊張有明顯問題影響自己利益的事後,唔過半年又重蹈覆撤,改不了

呢次突顯左官方做事手法有任性的態度,想點就點咁款
回復 支持 反對

好似我咁上星期六日雙經md冇特登刷bug咁就俾g1清g,仲有咩好講
回復 支持 反對

你們刷得很爽果陣有諗過用bug後果?
我覺得 官方得2個選擇,一係del機,一係就清 G錢,咁你地會簡邊樣?
回復 支持 反對

講到尾利益問題啫,自己偷唔到雞就話人地俾個坑你跳

試下唔封唔收回g,你地班好樣咪又係恥笑d 唔識刷同唔 ...
三分鐘硬度 發表於 12-11-2014 12:33

'講到尾利益問題啫,自己偷唔到雞就話人地俾個坑你跳

試下唔封唔收回g,你地班好樣咪又係恥笑d 唔識刷同唔知道有得刷既人,依家俾人封俾人清算就大大聲講自己係受害者,講到呢到真係想噁啊。'

好回覆,
完全講出重點。
回復 支持 反對

D咩向左走向右走真係好礙眼

just saying
回復 支持 反對

G清0係預左,你要知道G1邊會咁勤力正係清左你用BUG果部分得番來的G,最簡單ge做法就係所有將有意或者無意中bug ge人所有的g清0,呢種偷懶ge做法不正是官方的風格麼,至於封ac嘛,係封就封所有中bug ge人,官方想殺一儆百?
回復 支持 反對

無自律結果就係他律  玩bug唔係天經地義
如果你真係無辜中bug  而唔係md或者玩bug
我建議你去信GM查記錄  證明自己係清白既
GM一定會處理你既問題  (好似係)
如果唔係就唔好上樂古輸打贏要
要做既應該係寫封道歉信寄比G1洗心革面重新做人
回復 支持 反對