打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 貼出你的SDGO ID在樂古SD板永遠留名

[color=Black]SDGO ID : Turtle38

關服前軍階 : 少校二級

SD生涯 : 開服到而家 (大約小四到中六)

常玩機體 : 真劉備、蒼藍2、戰國紅迷、GNXIV

[color=Blue]感想 : 超級唔捨得。記得小學開始留意呢隻GAME,上網DOWN完又整一大輪先玩到。好啦,終於玩到,玩任務成日雷隊友,又唔敢上對戰頻,但已經玩得好開心。(又記得中學考試前都會打SD減下壓,打到俾呀媽鬧都要打)。之後砌左隻重砲EW,幫我過左好多關,隻野夠勁於是同人對戰。不過,始終唔夠人打,轉戰BC、AC場,就係咁一直狂打AC。打左咁耐SD我當然有玩其他GAME,例如PAD、CSO、手機APPS等等,但始終放唔低SD。我發覺玩SD比其他GAME更開心,尤其見住D KILL一路上、斬人、玩MCA、甩刀、甩彈等等,呢D都好爽,亦有份成功感。可能我講得太誇張,但係SD除左係一個遊戲,更可以話係我既朋友,一個老朋友,而家,佢要離我而去,我可能以後都冇得再玩SD,但SD永遠會留係我心入面。多謝呢位朋友陪住我成長,你關服既同時,我都大個仔,再見鳥SD :')
回復 支持 反對

SDGO ID : 亞爾文
生涯 : 開服後, 天意出之前
愛機 : 易大師積根, BD 123, mk2, FA mk2, 轟大帝, 天翔龍, F91 Imagine

留下只有思念
有緣再見

回復 支持 反對

SDGO ID:艾奴拿多
開始SD生涯:2010年聖誕-至今2015
曾經被叫做NTD帝,因為我打了1萬場
喜歡機體:獨角獸高達(ALL 白)
回復 支持 反對

SDGO ID: 王者飯仔太脛
開始SD生涯:開服到完結
喜歡機體:馬渣/沙煞比/力D/百式改/智天/F91/S女妖+SR女妖
感想:多謝SD比左不少的快樂我,只少我覺得我投入的時間和金錢是值得的.而且係結束前的比賽入到4強已經萬分感動.各位機師們有緣再見!
回復 支持 反對

有2個AC
開始SD生涯:封測至今

第1個:
SDGO ID:紫一
喜歡機體: AS劍Z ,AS金剛石, 艾比安 , +所有可以用黎只一的拳機 >.<
簡介: 紫一 = 只一,顧名思義就是開這AC來玩只一武,應該約玩了過萬場只一了,除了少數真的很強的對手打不過外,基本上實力都算叫OK啦 >.<

第2個:
SDGO ID:圓月彎刀
喜歡機體: BR強人 ,沙米路
記得幾年前和朋友組隊開八門場拳機2 VS 2 ,2隻強人用地雷陣屈機

感想: 不捨得,感激所有陪我玩過只一的朋友 ^__^

回復 支持 反對

SDGO ID: sd中一生仔
開始SD生涯: 出00四子抽蛋機時到執
喜歡機體: f91 SZ GP01FB x1改  exiaR2
記得第一部合既S係f91 跟著睇到佢改技後狂玩
初初一直單機SD 玩到比人恥笑槍法神級水平 都唔想放棄SD  
多謝之後同我一齊玩既 由佳 牙琪 97 fok 等
雖然唔係玩得耐 但都多謝你地公會 同你地玩好玩過單機好多
第時有機會一齊再打機

F91 ex!!! (3).jpg (208.17 KB, 下載次數: 12)

F91 ex!!! (3).jpg

回復 支持 反對

SDGO ID: 超常現象
開始SD生涯:台服開始玩 港服開就轉左過黎做sp9
喜歡機體:S Zeta | SS DX + G Falcon | AS 百式 | A拜葉特 | BR 最終戰RX78-2 | C 龜霸
太多了......不能盡錄

回復 支持 反對

SDGO ID: tinlap96
生涯:天意出幸蛋
愛機之愛過:天意,WZC,TYPE-D,X異,G3,ZZ,混沌,陸戰,CR狗仔(我既愛不足以接受佢地的戰鬥力)
愛機:X3,F91,X2改,F91 VSBR,AS ZZ,WZ,紅迷改(最愛)最多出場:里歇爾隊長,無咩愛,只因天梯加分多,扣得小

本來中一成班FD玩過下,但我覺得SD KAI無玩,
之後中二重玩,就抽幸蛋中唔到天意,中左X異,
但FD話X異廢,就昆左我用蛋幣抽G3(唯一一次用幣抽普通)
後來知G3(第2多出場)都係虧
第一次亦係最後一次用M買S圖,買左天意點知又係廢...
到神高FAZZ出G圖就停左
中四FD玩又重玩,之後投入過之前,
幾隻GAME都係重玩投入過第一次...估唔到可以賠SD走最後一程
近來玩過新機,新時代機勁舊機一個檔次,唔太想用,都知係時候88,EG暗能,綠獨角,SS星創

第一部S

以前最愛

用黎0技術拎分

最後一場SD
回復 支持 反對

name: 拿殊
開服 - last

回復 支持 反對

SDGO ID: 大家一齊去呀 大家一齊去牙 yiuee (有名的大家哥)
SD生涯: 開服到NOW
喜歡機體: 完美無限正義高達
回復 支持 反對