收起左側

【加分項目】『表白台詞創作』

關閉 [複製鏈接]
當我同你出左街 我番到屋企時 巳經唔見得你個樣
我發現 我望一世 都好想再望
回復 支持 反對

一直跟著你走,
走到街角盡頭,
望著天上的星,
就似你的眸子,
亮而麗的星星,
偷走了我的心,
星就似的眼睛,
永遠都亮晶晶,
再多甜言蜜語,
不是為了相戀,
就算一生單戀,
我也不會後悔,
因我會大聲說,
說一聲我愛你,
一生也只愛你,
我相信真心話.....
一定能勝過甜言蜜語...因為你已知道....我愛你!

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
◆雨過〥天晴° + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

如果問我愛你愛到那程度!我可以說
如果我係住係北方既北極熊你係住係南方既企鵝
我會不惜一切游去南方搵北極熊心儀好奈既企鵝

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
◆雨過〥天晴° + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

你的心靈就像一個鎖,
鎖上了,誰也不知你的心事,
叫人對你的心靈感到好奇,
然而,我這路人早就不應理睬
但你那天使的面容使我感到面紅
令我更想知道你的心靈所想的事
雖然我們活在2個世界
但我一定會把你整個靈魂抽離到我的世界

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
◆雨過〥天晴° + 5

查看全部評分

回復 支持 反對

我們相識有一段時間la~我對你的感情也隨時間的增加而增加,你的一主
一動都會直接影響到我的情緒.你開心,我就好像生活在天堂.你傷心,我就
身感在地獄一樣,我知道,我還沒有達到你心目中女神的位置,但我會盡量
做到最好,我很喜歡很喜歡你.我要趕快把一切都表達出來,免得心中的任何
一句話變成了[曾經]而隨著歲月流走."I  love  you"

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
◆雨過〥天晴° + 8

查看全部評分

回復 支持 反對

你係我第一個男朋友,我希望你也是我最後一個男朋友,我雖不懂得逢迎色笑的手段,亦不懂得賣弄花言和巧語,但我有一顆愛你的心, 我真的很愛你. I  love  you ,boy  ffriend.

評分

◆雨過〥天晴° + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

請你現在不要說話,讓我把我想說的都先說完可以嗎?
我愛你,就這樣說出來好像太突然了喔(?)
我不是開玩笑的,我是認真的…請你相信我是真的愛你。
我從未因為只是這樣單戀你而感到痛苦,
因為我可以愛上你就已經是最幸福的事了。(笑)
我不能對說"我這一生都只愛你"這些話,
因為這些根本就是不負責任的話,
有哪個人可以保證他自己的未來呢?
就算你要回答你不愛我都沒有關係,真的,真的沒關係,
我不會煩著你,不會感到任何不開心等等,
因為這樣做是放過你,也是放過我自己了,不是嗎?(微笑)
就這樣,我終於說完了,現在,我想問…
"你願意成為我的靈魂伴侶嗎?"

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
偉仔 + 3 雖然是坦白..但這樣給不到戀人信心的

查看全部評分

回復 支持 反對

我真係好愛你~

自從我中一之前 一入學試個陣 我同你一班 我就覺得你係我第一個愛既人
我次次上堂個時 都有偷偷咁樣 望一望你
我都覺得自己好無擔 所以就係情人節個時同你表白
到你係天橋個時 我就同你講 其實我由中一已經鍾意左你
我真係好愛你 希望你依家可以比一次機會我
我真係好希望同你有一段難望既愛情

評分

偉仔 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

如果聽日就世界末日 我希望 我同你ge今日 會係永遠....永遠
回復 支持 反對

(一開頭都俾個女仔慢慢feel到先講)其實我只係講我愛你 係無意思既野 但我自己知道我心中愛既係冰個 果一個 就係你...(正常個女仔 得2種 一係 就係你得左..一個就話 我地無可能....)
回復 支持 反對