打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [超大型連動活動]私立BEMANI學園 (已結束)

回復 30# Leaf~A

我免了...目前資金有限...
我大夏一早去開歌係因為果陣係加成..
同埋呢...咁岩果陣挽緊隻online 賺左少少錢先至有$$去全力開歌....
回復 支持 反對

回復  Leaf~A

sry...我睇錯字..
開既話好似平日10點已經開...
因為之前大夏祭有加成果陣我一早出左去 ...
enttyes 發表於 25-4-2013 02:22

系9點半!個肥婆經理講既!
-----------------------------
我想問下如果單玩iidx兩鋪!其中玩左一首活動歌basic!但反到家睇無任何紀錄,點解甘既?
回復 支持 反對

先回leaf大
DEA亦即係SmartGame角落果部俎新跳舞機
雖然mk88都有 不過要解禁既話去mk88可能方便d

=====================================

系9點半!個肥婆經理講既!
-----------------------------
我想問下如果單玩iidx兩鋪!其中玩左一首活動歌basic!但反到家睇無任何紀錄,點解甘既?
yanho123 發表於 2013/4/25 18:59

係9點半冇錯
雖然我今朝10點都到左

至於你果個IIDX問題
玩唔玩活動歌應該冇咩關係
但係點解冇任何紀錄...我諗可能性如下
1. 私立BEMANI學園果個加幅紀錄只會紀錄最近10次既遊戲紀錄 你果鋪IIDX可能已經過左
2. 冇拍卡 (嘛 這個應該不太有可能
3. 去到結算畫面既時候 下面有一個紅色底既信息 話比你聽連接唔到server
4. 想不到了
===============================

今朝我第一鋪玩完SDVX再玩DEA 拎晒兩個應援去GITADORA
咁岩個白兔應援又係GITADORA 即係三個應援齊晒
我琴日計過最大增幅係超過30%
但係實際上只係拎到27.5% (我肯定3個應援齊晒)

嘛 算了
回復 支持 反對

今日先後玩左兩次SDVX,第一次好好彩選中Rb,跟住衝去玩Rb然後再jubeat加bonus

第二次玩完就選中GITADORA(SDVX 12lv杯具了),當然係玩較便宜的GITA,龍殺同quaver都好正

其實很在意TAG的毒X屬性
回復 支持 反對

龍殺係GITADORA GF其實好有趣
雖然寫又係寫住Guitar同Bass
不過其實兩個譜面都係主音結他黎 冇Bass
只係其中一個係泉叔部份 另一個係96部份

RB玩家玩GITADORA既話
其實有好多歌可以揀 CSD阿 雷神阿 SacredOath阿 tsugidoka果四首阿...
回復 支持 反對

其實果9首歌系吾系玩咩類型既音gm都能解到?
回復 支持 反對

其實果9首歌系吾系玩咩類型既音gm都能解到?
yanho123 發表於 2013/4/25 22:34

只要係BEMANI系列既就得(即係用到e-pass既就得

不過某d歌就要玩某d機先會解得快d
詳細看#10或者這裡
回復 支持 反對

聽日有冇一早去Mk88 教下我個連動點搞
睇到一頭霧水
回復 支持 反對

只要係BEMANI系列既就得(即係用到e-pass既就得

不過某d歌就要玩某d機先會解得快d
詳細看#10或者 ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-4-2013 22:45

明白!即系下個月解吾晒!有無解禁時限?
回復 支持 反對

聽日有冇一早去Mk88 教下我個連動點搞
睇到一頭霧水
timothy0623 發表於 2013/4/25 22:48
我聽日好忙
所以出唔到去mk88

明白!即系下個月解吾晒!有無解禁時限?
yanho123 發表於 2013/4/25 22:53
目前剩係寫左4月24開始
冇寫幾時完
不過你預唔會咁快完 起碼唔係呢一兩個月既事 大概

=============================================

我試下寫一個簡單既攻略

1. 準備大量金錢,準備一個可以上網的東西(例如手提電話)

2. 去到機鋪之後先玩一鋪SDVX

2A. (可做可不做)
  假若心急想開曲,就請再去玩一鋪DEA。
  假若想省錢的話,可以跳過「2A」這一步,直接跳到第3步。
  (我就跳過了這一步)

3. 玩完之後,上e-AMUSEMENT→私立BEMANI學園,或者直接到這個網址:
 http://p.eagate.573.jp/game/bemani/academy/p/index.html
 有需要的話可以先BOOKMARK。

4. 看看網頁最下面有沒有寫什麼「應援中」之類的東西,
 看看那個「超應援」旁邊寫了哪一個機種,再去玩那個機種一次。
 (就像這個做例,我就要去玩IIDX一次)

5. 玩完那個機種之後,就返回第2步,去玩一鋪SDVX,
 然後不斷把第2~4步重複下去,直至你解禁所有樂曲為止。

p.s. 期間留意一下有沒有樂曲解禁率已經到達了100%,
  假若有的話,需要按一按才能解禁。一解禁的話就全六個機種都會解禁。
  另外已解禁的樂師,也會替你加速某些機種的解禁速度。

再不明的話可以看看這裡
回復 支持 反對