打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 《SD高達》幸運扭蛋限定賞通知

我又學人 refer to 維基

禰衡(173年-198年),字正平,時人,個性恃才傲物,膽量過人.和交好。 ...
dragoonkwok 發表於 19-7-2013 18:13

我唔識打佢個名"禰衡" XD

不過記得睇書講過佢中意除衫~~~~

講反中史, 我都係上星期睇新聞先知, 原來而家中史唔係必修科
搞笑既係政府又學大陸要搞國民教育, 如果成功推行,即係到時既學生學既中史只係
由國民教育里出來, 到我地呢代死晒, 下一代讀既書,分分鐘係
"在8年抗戰時期, 毛澤東一直帶領共產黨走在最前線, 在槍林彈雨下堅守不退,期間
國民黨則成機休養生息, 並極力貪污前線軍糧,共產黨在缺糧缺彈下一直努力,戰死的士兵
數之不盡,連毛澤東也因多次為士兵檔子彈而身中多槍............"

有空上大陸網, 睇下而家D抗日神劇, 大陸人真係乜都做得出既

最搞笑既係有個熱愛共產黨既女英雄俾日本兵輪流發生性關係(注: 以共產黨來講呢D唔叫做輪姦)

之後D日本仔中出完後,女英雄飛身彈起, 褲子自動穿好,之後一抽N殺晒D日本人

仲有古代大俠穿越到8年抗戰,同共產黨一殺努力殺日本人

反正日本人修改教科書係衰格, 但大陸人表示日本仔必須跟中國努力學習

PS:話說回來, 昨晚上網睇野史書, 中國古明朝既鐵產量佔全球50%定60%
白銀因出口大賺而佔全球50%左右, 而明滅後, 清人上位, 禁止做大炮火槍
到乾隆盛世時,中國係鐵產量佔全球6%左右
到晚清鬼佬殺入, 中國杯具了
而根據學者統計, 清朝係殺最多漢民既朝代,又係殺最多讀書人既時代
為什麼清朝政治超級差? 有骨氣既讀書人俾人殺晒, 有骨氣既平民都俾人殺晒
有骨氣既官又俾人殺晒
剩反D垃圾係度幫清朝打工, 就如同李鴻章甘識刷鞋

今時今日既中共都係甘上下GA,食住花生等睇戲啦
回復 支持 反對

我唔識打佢個名"禰衡" XD

不過記得睇書講過佢中意除衫~~~~

講反中史, 我都係上星期睇新聞先知, 原 ...
雷臣 發表於 24-7-2013 11:58

阿伯在此點名河南最不靠譜了, 等邊患完了就要上好戲啦, 多事地各位就不要前住啦, 買多兩包花生等睇戲啦
回復 支持 反對

阿伯在此點名河南最不靠譜了, 等邊患完了就要上好戲啦, 多事地各位就不要前住啦, 買多兩包花生等睇戲啦 ...
dragoonkwok 發表於 24-7-2013 15:53

今日先睇左場好戲, 就係中午既時間

廣西定邊度, 有個男人, 第一胎生仔, 第2,3胎生女, 第4胎驗左係仔,按行情該男人只要補些少錢(幾千左右,度度不一樣)就冇問題

點知計生局D人將佢老婆強行流產, 男人最後申報冇門, 一個人勇衝計生局斬人, 2死2重傷
我邊食飯邊睇新聞,忍不住大叫一聲"好,斬得好" "好心放炸彈啦,殺多幾件"

最後政府自然講反個男人本身精神病,無神神去斬人, 計生局入邊既正氣人士死左2件

這幾年計生局已成功殺害不少生命, 流產算小事啦, 有人超生冇錢俾罰款,冇問題,係人地老媽面子搶左個BB, 一野掉落地, 死左,
計生局戰士揚長而去
有D就逼打墜胎針

佛說因果循環我信GA,有小部分計生局人員生個仔天生白痴,有D人,報應冇到自己身上,就到家人身上, 撞車死阿, 突發癌症乜都有

就講老毛啦, 老毛個仔係南北韓戰爭中俾飛機誤炸死左 (指揮此戰役的好似姓彭定劉,後尾俾老毛搵借口殺左)

陰公吧, 本身想傳位俾個仔做第二代領導人GA

點知老毛死左後, 仲陰公

老毛個仔個仔,毛新宇(即係長子既長子) 又係白痴兼低能,
仲要年紀輕輕做左少將, 講野出名ON 7 9, 仲要成日學人去題字
當然共產黨將個白痴肥仔提上來原因表面係感謝老毛, 實際係慢慢減輕緊
老毛呢條友仔死後既影響力

當過反幾十年後, D人講起毛澤東, 可能會第一時間諗起, 個,毛澤東,生左個
白痴孫, IQ負數做少將的那個阿
知道知道

英明一世既老毛, 做得衰野多, 報應來了,而家好多大陸人笑佢個白痴孫不知笑得幾開心XD
對一代偉人來講,真係激到反生都似
回復 支持 反對

今日先睇左場好戲, 就係中午既時間

廣西定邊度, 有個男人, 第一胎生仔, 第2,3胎生女, 第4胎驗左係 ...
雷臣 發表於 24-7-2013 17:15

應該是那一代文革中長大的人, 文革時的作風依然未改, 君不見北大那位孔xx的眼中不見人只見狗嗎? :o

中國已經算好啦,
印度軍人治國治到退化, 曾見過有報導話有高官會夜晚潛人民居強姦比村人捉住, 上梁不正下梁歪
:curse:

仲有搞笑到當星星喺飛機/ufo, 一度的文明古國, 而且是對天文十分發達的古國, 如今淪落如斯 :dizzy:

(綜合報道)(星島日報報道)中國與印度的邊境爭端近年轉趨緊張,因而鬧出笑話,印方指責中國部署高空間諜無人機,經常入侵其領空,並慎重其事地向中方交涉。中方在否認的同時,建議印方將無人機「打下來看看」。印國防部等組成特別工作組,經半年調查後,終於查明「無人機」原來是金星和木星。
  上世紀六十年代曾發生戰爭的中印邊境地區,只要有風吹草動,都會讓印度軍方疑神疑鬼。此前發生「帳篷對峙」,導致中印西段邊境的局勢一直緊張,印方多次聲稱中國軍隊和軍用直升機「侵犯」其領土和領空。
  英國《每日電訊報》報道,駐守中印邊境西段的印安全部隊,去年底以來在高空頻繁觀察到不明「黃色球體」,又稱不明飛行物(UFO)。
  印軍方為此忐忑不安,懷疑解放軍在邊界部署高空無人偵察機。在兩國正式的邊防會議期間,印方正式就此與中方進行交涉,但遭到否認。
  「中方在會上還建議,印軍可將飛行物體擊落,以正視聽。」印度一名匿名高官私下透露,但印軍方認為,這些不明飛行物飛行高度太高,印軍難以將其擊落。印方開始動用所有手段調查,由內政部和國防部組成特別工作組,到事發地聽取部隊的詳細匯報,陸軍還部署移動雷達和光譜分析儀進行偵測,但都沒有結論。
  軍方不得不請天體物理研究所的專家參與調查,結論是:飛行物看起來像在高空飛翔,但更像是一種「靜止的天體」,因當地海拔高、能見度高等特殊地理環境,才使之容易被肉眼清楚看到。BBC網報道,在持續觀測六個月後,印度軍隊終於查明「中國間諜無人機」的真實身分:木星和金星。

http://hk.news.yahoo.com/%E5%8D%B0%E5%BA%A6%E8%AA%A4%E5%B0%87%E8%A1%8C%E6%98%9F%E7%95%B6%E8%8F%AF%E9%96%93%E8%AB%9C%E6%A9%9F-223000739.html
回復 支持 反對

對香港SD:

對台灣SD:

對中共:

回復 支持 反對

[quote]應該是那一代文革中長大%
回復 支持 反對

應該是那一代文革中長大的人, 文革時的作風依然未改, 君不見北大那位孔xx的眼中不見人只見狗嗎?

...
dragoonkwok 發表於 28-7-2013 00:51

啦,對於印度既近代史我真係唔多知, 也懶得上網搵資料, 就估計下啦, 相信唔會差太遠

早係中國成功地由"熱兵器國家"退化成"冷兵器國家時"( 即中國內戰, 滿清成功入關統一中國)
注: 明朝重帝祟貞真係勁, 情願吊死都要堅守天子守國門,君王守社稷, 仲要堅持唔抽山海關既精兵去平叛,要擋住唔俾清人入關
可笑既係山海關精兵最後投降滿清,成為幫滿清"平叛"既一條忠狗

而早係中國這2百多年既亡國期間,滿清朝俾人瓜分之前, 印度已經俾英國等海外列強瓜分左
至於點解印度甘屎我估計都係同明朝差不多, 夜郎自大, 不再發展科技 (明朝也是, 當時全球最先進既海航技術, 鄭和公公那條超級大船既圖紙,
最後俾人燒左), 加上貪污等原因, 再加上高官做"印奸", 最後俾人KO左

至中國時滿清又俾人瓜分緊, 不同之點係中國期間眾多起義, 孫中山把滿清推倒,建立中華民國, 這是比印度突出之點
儘管中國當時仍未統一,還打緊內戰, 但總叫做有個獨立政權, 而印度,雖然一直都有抗爭英國等列強, 可是已經太遲

到二次大戰時, 中國俾大壞蛋德國既同盟日本打, 敵人的敵人就是朋友, 所以中國當時既代表國民黨同美英同盟,
到戰後, 英國掛住去歐洲同其他人爭食德國份肥豬肉, 而美國除左歐洲,也成功食左日本仔隻豬
加上中國又爆發國共內戰, 但外國已經冇能力去管理,係都食埋手頭上D豬肉先啦.
而印度當時因為英國二次大戰時既衰弱而不停做反

到後來, 二次戰爭後, 英國好似到後面承認左印度既獨立..
所以印度人站起來了

到近代, 中國開關, 開始起步發展, 而印度都有樣學樣, 可惜既係,感覺上印度既人文精神遠比早前落後
而信佛既印度人都好似改變左, 加上東南亞既人普遍比較懶 (聽講熱既地方, 人會慣性懶惰), 而我認識既印度人
一係就好衰格,仲衰過D大陸佬 N多, 一係就死都唔想再反印度
而近來印度電子科技進步, 差不多每星期都有印度強姦新聞

印度, 這個千年古國既問題比中國多很多吧

在五十步笑一百步的情況下, 中國人, 特別是共產黨還是表示: 我非常自豪
起碼在印度官員強姦女人是合法的, 在中國, 只能是高官才可以強姦女人, 而且事後必須做好手尾,否則事情弄大後自己負責
回復 支持 反對