收起左側

【加分項目】『表白台詞創作』

關閉 [複製鏈接]

點 示愛

在我第一次見到妳.我就深深被妳吸引.我搞不清楚這是什麼東西.到了最後我先知道我愛上了妳.我真係好想親口同妳講一聲.我愛妳

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
偉仔 + 2

查看全部評分

回復 支持 反對

雖然妳已跟他不再一起
雖然妳已不再跟我一起讀書
雖然你剛剛已說過不會跟我一起
雖然妳現在的學校是有很多人追求妳
我知道
只要我願意等下去
就會得好更好的回報
無論妳接受與否
我只想跟你說一句:對不起,我愛妳
回復 支持 反對

你會怪我為何見到你又要扮作看不見嗎?!..
你會怪我為何總是在八點半找你嗎?!
會怪我太煩嗎?!
不過一切一切都不要緊..
因為我知道自己根本無咩可能襯得起你..
我能做的..只能送你一些小提示,希望你不要冷親或者病
但係我今次真係好希望好希望...
可以問你一個問題..可以比一次機會我嗎??
我知道我可能比唔到好既野你...不過我希望你會比機會我去幫你!..
我要講既野都講完啦.....好開心你可以聽晒我講!! ... 晞

謝.......

回復 支持 反對

也許你一直都不知道我對你的感覺....
可能你對我的感覺只是朋友.....
或者我們沒可能相戀....
但係....如果我今日唔問既話...
以上既問題就會是我永遠既謎.....會是我一生既遺憾
我...好鍾意你..這就是我一直隱瞞你既感覺...
你對我既感覺係點.....
請告訴我....
回復 支持 反對

響同你一齊行街既時候..我會覺得有一種責任..
因為你行既每一步..我都自覺我應該守護你..
可能..你同我一齊既時候會有安全感..又可能冇...
不過記唔記得我地一齊睇煙火既夜晚?
你話好中2煙花既美,,就好似我對你既愛一樣,,只係因為感覺...
之後你行既路可能會有我..可能會冇...
不過我都希望...你可以比個機會我去保護你行既每一步..
即使唔得...我都會一直一直守候住你....
我愛你...一生都愛你...
回復 支持 反對

你是一種幸福
你是一種悲哀
熱烈都是幸福的
冰冷也是幸福的
回復 支持 反對

今天我有一樣野一定要講><",你永遠是我的最愛..+°不管愛你有多難,我都會一生一世愛你,,幸福全部要靠自己努力去爭取,,所以我在此說:我愛你,,                                    
最好↑打字比人,,,後加,,我愛你<<下次同佢親口講   @@"
回復 支持 反對

可吾可以.. 比1個機會我, 照顧妳; 保護妳; 愛鍚妳; 愛妳.. ?
吾使好長架炸 , 比我好好甘愛妳. 1世. 1世就夠 .
回復 支持 反對

如果你係一隻好怕泠小鳥
我會把我的心放在你身
因為我要把我的心給你
因為要一生一世愛你!![[onion_14]]
回復 支持 反對

你 要葬在我家的祖墳嗎?
回復 支持 反對