收起左側

[轉貼] [喪屍x血腥 有少少粗口]沒有強大火力!只有普通的武器!(第11~21話)

原帖由 ∼風之谷∼ 於 1-4-2008 23:02 發表
說實在...我之前在你原帖已經看完...但看到第19集...出了那個二人組..感覺不再是說喪屍
而且有點偏向科幻..本來19集之前還蠻有追看性的...但出了死神 故事變得科幻 令我沒興趣看下去..整體來說1-18集都不錯..之後的 ...

對不起.....

因為我覺得原文有點草草了事,所以我現在決定寫下去,改為if編,有興趣可以去看看
回復 支持 反對

第十五話:去死吧.......

上回講到我暈倒了。

葉:喂喂,杰,醒下啦!

我依然沒有醒來。

?:唉.......佢唔會醒架喇,算啦!

天:佢唔會就咁掛老襯呀嘛?

軒:唔會既.....我識左佢咁多年,佢傷左都好快好返!

葉:今次唔野少喎.......

勇:我懷疑你地個腦有問題,係文具店入面你點醫佢呀?去醫院啦!

佬:出面好多喪屍呀!

勇:妖,再係咁佢會死架.....

軒:唔好嘈住!晉,你d炸彈炸唔炸得死哂出面d喪屍?

晉:得掛.....拿,軒仔,你幫我手炸8+1佢地

軒:好,行啦!

晉手上的炸彈是用塗改液造成的炸彈,他用繩子做成火引,再點火,因為塗改液內的天拿水,能造成爆炸和火焰。

葉:希望佢地成功啦........

外面傳來「轟轟」的爆炸聲,而軒和晉也回來了。

軒:搞掂哂!

晉:我再整多d炸彈就行啦!

他們把我運了出去。

葉:阿杰,頂住呀!

勇:就快到喇!

軒:晉仔,準備炸班喪屍喇!

晉:ok!

他們把我運到手術室。

勇:等我黎啦!

晉:我同軒仔頂住道門!

勇:姑同葉幫我手!

佬:係喇,軒:比d炸彈我呀!

軒:ok!

手術開始.......

(待續)

新人物介紹:

晉:軒的中學同學,對炸彈有一定認識,軒喜歡叫他「晉仔」
回復 支持 反對

唔該加上轉貼啦
人地打得好若嫁
你down都唔down下就拎人人地d人變係你既?
唔該問問你個良心..
最後...唔該加上轉貼
回復 支持 反對

原帖由 bill94942001 於 3-4-2008 11:48 發表
唔該加上轉貼啦
人地打得好若嫁
你down都唔down下就拎人人地d人變係你既?
唔該問問你個良心..
最後...唔該加上轉貼

你唔好咁激動住-.- 人地已經得左作者既批准轉貼..只係冇係主題度注明佢係1-10話度講左係轉貼...唔該睇清楚..仲有其實主題已經分類為轉貼...
被忘記了就是作者..不信你可以問他 下次罵人時請看清楚..也希望你向樓主道歉..你誤會了她
原帖在這 請看清楚http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3268072&extra=page%3D1

回復 支持 反對

原帖由 ∼風之谷∼ 於 3-4-2008 22:02 發表

你唔好咁激動住-.- 人地已經得左作者既批准轉貼..只係冇係主題度注明佢係1-10話度講左係轉貼...唔該睇清楚..仲有其實主題已經分類為轉貼...
被忘記了就是作者..不信你可以問他 下次罵人時請看清楚..也希望你向樓主 ...

吾該您na [[m649]] -w-

第十六話:手術

上回講到勇為我做手術。

軒:喂!阿勇!得未呀!d炸彈就快用完喇!

勇:頂你個x!你見過有手術做五分鐘就做完咩?

軒:妖.......

晉:軒仔,你用哂d炸彈未呀?我用bb彈槍啡下佢地

軒(笑容滿面):晉仔,你係唔係on8+1架?

晉:咁我用界刀劈佢地啦!

軒:無用架.....

佬:用返魚叉啦!插爆佢地個asshole....

天(心想):頂個作者呀,咁耐都唔比對白我.....

天:我頂頂頂頂頂頂頂頂頂.........(用mp5掃射)

天(心想):頂你呀!重新出場得咁少對白!

軒:阿杰無講錯,支魚叉真係超好用!

正在進行手術的三人默不作聲。

佬:細佬!同我咬瓜佢地!

細:汪汪!

只見細佬不停地把口開合,醫院的牆壁就充滿血跡.......

軒(拍手):好波!

軒他們就在這些血跡中度過數小時.......

勇:終於搞掂喇........

葉:頂!佢炸傷下都整咁q耐!

勇:我係警察黎架.......

我(心想):我頂.....雖然係我自己作既文姐,但係點解我都咁少對白架........

我:我幾時先可以起身呀.....

勇:你試下起身,覺得痛唔痛先?

我:唔痛.....

天:快d行啦!我地仲要搵飛機架!

我:希望仲有其他生還者啦..........

此時,暗處有一個人在自言自語.......

?:唉.....其實我係文具店已經係度架喇.......點解無人見到我架.......

天:咦?阿超,點解你係度架?

超:我頂你呀......而家先見到我.......

我:好!起行啦!

(待續)
回復 支持 反對

作者加油~~
我想睇落去
快d作..:lol :lol :lol :lol :lol
回復 支持 反對

回復 15# 的帖子

‘好搞笑=.=
"
回復 支持 反對

點解新出場條友仔叫牙超姐- -
我個名都係叫牙超喎......
我唔想係故事度比喪屍咬瓜牙- -
希望佢唔好咁快比喪屍咬啦........
回復 支持 反對

好想問你點解隻狗咬佢地都唔會變囧 變種狗
回復 支持 反對

幾時出第十七話?!?! 好想快d睇
回復 支持 反對