收起左側

[轉貼] [喪屍x血腥 有少少粗口]沒有強大火力!只有普通的武器!(第11~21話)

第十七話:心聲

上回講到我醒來了。

我:我地而家係邊?

軒:銅鑼灣。

葉:仲搵唔搵生還者先?

我:唔好喇....係我昏迷既時間,應該都已經有唔少人死左,再留係度都係白費心機......

勇:阿杰,有無事呀?你傷左之後成日都無黎精神既?

我:無野呀.....

天:不如等我搞個爛gag比你聽呀!知唔知達文西密碼上面係咩?

我:達文西帳號囉........

天:搞gag失敗=0=

姑:阿佬,唔該哂喇!

佬:好啦!返去隻船到先啦!

我覺得,阿勇和阿佬的關係在我受傷後變得好了一些........(起碼阿勇沒有看不起阿佬的言語)

超:你地又唔記得左我喇.....

我:係喎!sorry!

超:等我整d野食比你地啦!我煮野食好掂!

我:係喎,唔講唔覺,有d肚餓添.......

超煮了一頓美味的晚餐。

軒:我地而家分享下呢件事發生後,大家既感想啦!

葉:我先!其實我都無乜特別感想架,搵返老豆就得。

勇:我想走得甩咋.....

佬:就算走唔到,我都會同細佬一齊走過最後一程。

姑:我想大家一齊走到啦!

天:我想同大家做好朋友,走甩左之後都係咁要好!

超:我既感想同阿天一樣!

晉:只要走得甩就得喇.....

軒:我覺得呢件事令我獲益良多,亦令到我識得珍惜自己既朋友。而又因為阿杰單野.....(軒把我昏迷後的事告訴了我,這就是十五∼十

六話)

我:我想解開我既疑問....

超:好喇,大家都食完喇!行啦!

我:隻野又黎喇.......

其他人向我指向的地方望去,卻發現超強化喪屍血肉模糊地向我們走來........

(待續)
回復 支持 反對

何時出18話 好想睇[[bao_11]] [[bao_11]]
回復 支持 反對

第18去左邊.?= =
回復 支持 反對

第十八話:死亡

上回講到我們再遇到超強化喪屍。

我:隻野又黎.....佢厭唔厭架?

軒:連油站大爆炸都炸唔瓜佢,我地而家無可能ko佢啦!

晉:d炸彈用哂喇喎.......

葉:個到係唔係隻野個心臟呀?

葉指向超強化喪屍的心臟。

超:等我用ak射爆佢啦!

姑:哇........

軒的如姐還沒叫完,就被超強化喪屍一擊打至粉碎.......

軒:姑姐∼!!!!!!!!!

天:唔係呀化..........

軒和天也流下了眼淚,這是我第一次見到軒哭。

軒:你條x街!

軒轉過頭,怒視超強化喪屍,拿起魚叉,向超強化喪屍走去。

我:阿軒!唔好咁衝動呀!

超:阿杰,我比把ak你,我用mp5。

我:ok!

晉:我去禁住軒仔,等佢唔好亂黎!

我和超用槍向超強化喪屍的心臟攻擊。未幾,牠的心臟就爆裂了。

葉:隻野仲未死架!

佬:妖,生命力咁強橫架.......

軒:仆x!!!!!!!!!

軒撞開了晉,繼續向超強化喪屍走去。

軒:去死啦!

超強化喪屍舉起拳頭,想打到軒身上。就在軒正要被擊中之際,一個火把飛來,正好擊中了超強化喪屍,把牠燒溶。

勇:呼.......好彩我dum得快者!如果唔係你都會死架!軒!

軒:條仆x........殺左姑姐!(說完,不停用魚叉刺在超強化喪屍的”屍體”上)

佬:阿軒,我明白你既心情.......但係而家你更加要走得甩,咁你姑姐先會安息......

一把巨劍突然出現,把阿佬的狗:細佬斬開。

佬:細.......細佬!!!!!!

我:連咬喪屍咁勁既細佬都死埋........

葉:把劍咩來頭呀?

我:唔知..........

在暗處,有兩人在對話。

?1:班友真係廢。

?2:係囉,連大隻佬都搞唔掂,正廢柴

?1:有條友仲要係度喊,正低b仔,哈哈!

?2:班契弟正垃圾,哈哈!

(待續)
回復 支持 反對

殺狗死得好無辜- -"
唔知咩事就俾把劍插死左= =
快D有第19集啦-口-
回復 支持 反對

回復 24# 的帖子

軒的如姐還沒叫完,就被超強化喪屍一擊打至粉碎.......

what is 如姐?.?
回復 支持 反對

好恐怖~~~~~~~~~
回復 支持 反對

個2個人係咪....
zombie hunter泥呀@@
回復 支持 反對

軒既姑姐死得好慘
回復 支持 反對

第十九話:解答

上回講到軒的姑姐和細佬也死了........

我:把巨劍無啦啦出黎,又無啦啦閃左,夠薑出黎同我劈!(說完,拿起界刀)

?1:條契弟想同劍仔打喎!

?2:咪叫劍仔劈開佢囉!

巨劍再次出現。

葉:阿杰!小心!

我:妖!

我把界刀推到最長,擋住了巨劍的攻擊,但界刀也不勝負荷,斷了。

我:oh shit!!!!!!!!!!!!!

超:等我幫下你手啦!

超用ak47向巨劍掃射。

佬:杰,拎返把魚叉。

我:阿佬........

我拿起魚叉,刺向巨劍,魚叉竟然貫穿了巨劍。

我:成功左?係唔係?

葉:我諗係喇........

?1(拍手):好好好,非常好!

?2:估唔到你地打得贏劍仔。

我:你地係乜水?

?1:我叫死,死亡既死。

?2:我叫神,死神個神。

死,神:我地兩個就係「死神二人組」!

我:=0=

葉:=0=

軒:囧(岩岩喊完,眼神有d怪)

晉:=0=

佬:=0=

天:囧

超:-v-

勇:=0=

死:你地唔係睇唔起我地下麻?我地係救你地既人喎

佬:@@@@啦!你地殺左我隻狗呀!

神:岩岩劍仔有小小失控,對唔住........

佬:你老x!對唔住大哂呀?細佬死左,我走得甩都無用啦!

我:唔通.......你地就係幫我地既人?

死:bingo!我地幫你殺左唔少喪屍

神:死,你講錯左喇.......係我地放少d喪屍係個頭者....

我:唔通........就係你地呢班契弟整d喪屍出黎?

葉:係都唔出奇啦!佢地咁樣6+1........

死,神:拿拿拿,我地最憎人話我地樣衰,我地留低左d槍比你地,都算好心啦.....

軒:@@@@啦!係留就留哂d槍啦!仆x!(舉中指)

死:條契弟對住我地舉中指喎.......

神:切左佢囉

神把右手一揮,軒的中指就消失了。

軒:你老x!殺左我姑姐仲要斬我中指!食屎啦!

沉默的天和超用魚叉向「死神二人組」攻擊。

死,神:你地班契弟,講唔過我地就偷襲,唉..........

死把左手一揮,超和天手上的魚叉就碎掉了。

死,神:哼哼,我地超能力勁哩.......

我:你估我見唔到你收埋左把刀咩?

死,神:哎呀,穿左煲添.......

葉:不過你地把刀都幾勁喎.......

死,神:緊係!架警車都係我地整架.......

我:你地整架廢車出黎.......有屁用?

死,神:你地咁q串,等我地放多d大隻佬比你地嘆!

死和神離開了。

超:on8+1仔兩個........

我:但係佢地既出現令到我既問題解決左!

天:但係我地未解決著草既問題呀!

我:解決左啦.......

天:未解決!

在旁的其他人,都擺出”囧”的表情.......

(待續)
回復 支持 反對