收起左側

[轉貼] [喪屍x血腥 有少少粗口]沒有強大火力!只有普通的武器!(第11~21話)

多人死咪好lo,你邊到見過會有咁多個人係埋一齊走呀- -
最好死到得番幾個人
回復 支持 反對

第二十一話:The end of nightmare(最終話)

上回講到我們終於找到飛機。

我:過左咁多個月,呢件事終於都要完喇.....

軒:係呀.......

葉:我地經歷左好多野.......

天:好喇!我地要起飛喇!

超:我做副機師啦!

在震耳欲聾的聲音中,飛機向尉藍的天空飛去,離開死氣沉沉的香港。

?,?:你地想咁就走甩?

突然出現的兩把聲音,把我們吸引過去。

死:你地想走?無咁易!

銘:你地係乜水?

佬:佢地係死神二人組,d喪屍就係佢地放出黎。

晉:你地又想點呀?

神:你地知唔知點解我地要整d喪屍出黎?

死:香港已經充斥住d廢柴有錢仔,佢地乜都唔識,正一廢柴。

神:留佢地係度只係晒心機,等同香港既害蟲

死:所以我地要用病毒令佢地死哂,一個死左之後變成喪屍,又可以令好多人變成喪屍.......

我一拳打到死的臉上。

我:咁你即係話.....阿勇同軒個姑姐都係廢物啦!

死:無錯,佢地無法避開喪屍既攻擊,就係廢柴。

我:食屎啦!

軒:阿勇同姑姐佢地邊係廢柴呀!

我和軒互相用拳頭攻擊死。

死:你地...........哼.....

神:哼.......哈哈.....

葉:你地笑咩呀?

死,神:我地已經係我地身上注射左病毒..........你地命不久矣.....

死和神突然面容扭曲,兩人開始融合,變成一隻貌似天使的怪物。

死,神:我就係死神.......

死神飛到飛機外。

我:等我去啦!

其他人:我地扔d武器比你!

我把繩子綁住自己,再走到機翼上。

死神:你認為得你一個可以殺死我咩?

我:睇下點先!

我接過軒扔來的魚叉,向死神刺去,再接過打火機,向死神的表皮燒。

死神:火對我已經無用.....

死神舉起手,想劈斷我的繩子,此時,銘把我拉回來。

銘:好彩.......

我:阿銘,唔該哂你呀!

銘:我唔想再有人死.....

軒:等我出去.......我要隊
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

....個ending一d都唔好- -
仲有.....元來只係得香港有炸..?= =
回復 支持 反對

辛苦晒樓主~~:lol :lol
回復 支持 反對

原帖由 NeTGaSix 於 14-4-2008 20:39 發表
....個ending一d都唔好- -
仲有.....元來只係得香港有炸..?= =

我也覺得不好,所以現在就繼續寫下去

有興趣可到原文欣賞

還有樓主,希望你把if編也post吧!

不過現在if編只出了三集,而且出得慢了點,又分了很多編,應該會連載一段時間的
回復 支持 反對

過左一個月咁快重建好= =????
回復 支持 反對

文章不是真實的-____-
武裝片吾通d人識飛???
回復 支持 反對