收起左側

[轉貼] [喪屍x血腥 有少少粗口]沒有強大火力!只有普通的武器!(第11~21話)

....你地講得岩...開始唔好睇...
回復 支持 反對

比人斬左中指xd
回復 支持 反對

軒佢唔止血禁咪好快死????????
回復 支持 反對

好想快d出好睇~~~
回復 支持 反對

第二十話:到達

上回講到我們遇到死神二人組。

我:算喇!都係快d起行啦!

軒:等陣先........

軒把他姑姐的「屍體」,不,應該說是碎片,血肉模糊的碎片放在一起,再把它放到泥土中埋好。

軒:好∼Let’s go!!!

佬:等埋我,唔該.......

阿佬把被斬成兩半的細佬也埋好。

我:好喇,行啦.......

?:咪住呀!!!!!

一名穿著黑衣的人叫停了我們。

?:嗄.......嗄.......救命呀.......隻喪屍黎緊呀!

勇:你咪係.......黑社會大佬阿銘?!

葉:黑社會?

勇:係呀!阿佬成日都幫佢著草架....

晉:黑社會大佬點解會係度?

銘:本來我同我班靚就匿埋係中環,但係有d喪屍黎左,我d靚為左保護我死哂,而家又有隻大野追緊我。

軒:大野.......唔通係.......

我:我諗係喇.......

佬:走啦!

我們走回佬的船上,趕及在超強化喪屍來到前逃離。

我:直接去機場啦!

我們乘著佬的船到了赤臘角機場。

我:終於都黎到.....

銘:你地黎機場想點呀?

軒:著草囉!

勇:我地要搵到飛機先..........

此時,再有超強化喪屍出現。

天:個兩條友真係言出必行......

我們拿起魚叉,還有打火機,向超強化喪屍攻擊,可是,牠的皮膚即使被火燒也沒有改變。

勇:點打呀?

銘:咪阻住!

銘把勇撞開。

勇:你條仆x!

正當勇想衝向銘之際,超強化喪屍的手臂就貫穿了他。

勇:.......居.....然.......黎到機.....場........先...死.....

被貫穿的勇的身體噴出極多的血,就好像體內的血一次全部釋放出來似的,機場潔淨的地板在一瞬間被染紅,鮮血噴到在

場所有人身上......

我:阿勇!!!!!!!!!!!!!!!

銘:佢.....係唔係我害死架.........

天:哇!!!!!!!(天又再哭起來)

晉:哇!!!!!(晉也哭起來)

佬:阿銘.......你........

軒:阿勇........我地識左咁耐,我唔會比你枉死既!

軒看到勇的死亡,沒有哭,拿起魚叉,冷不防地刺向超強化喪屍。

我:軒!!!!無用架!!!!

軒:我就唔信無用!!!!!

軒拿出打火機,集中向超強化喪屍的心臟位置燒,我們見狀,也拿出打火機。

我:軒,同你識左咁多年,我唔會比你死既!

軒:杰.......

此時,超強化喪屍舉起拳頭,正要打下來之際,牠的表皮被貫穿,魚叉直刺牠的心臟,噴出鮮血,軒的面上佈滿了血液。

軒:哈哈!搞掂左喇!

我:哈!give me five!

天:喂!呢度有架飛機呀!過黎啦!

我:你今次咁快收聲既.....

軒:但係晉仔仲未收聲.....

軒去安慰晉。

銘:我害死左勇.......我又殺多一個人........

我:我地將佢放係一個可以令佢安息既地方啦.......

我把勇的屍體放到食店的冰箱內。

我:好,走啦!

(待續)
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

又一件死左=0=........
回復 支持 反對

咁多人死左既= ="
個主角好慘- -
冇左中指[[onion_46]]
回復 支持 反對

在出現死神二人組時就覺得像科幻小說了[[onion_43]]

主要人物又死得那麼草草了事[[onion_59]]

所以而有一點兒不好看了[[onion_56]]
回復 支持 反對

樓主

快快貼完主線就貼if編吧,我諗if編會好睇d
回復 支持 反對