收起左側

[Jubeat] saucer fulfill已稼動位置一覽

另外根據百度貼吧回應,VZ實際得8台 四台有耳機位 有耳機位既唔可以同冇耳機位既連LOCAL 待確認
回復 支持 反對

lol 智障ipad自己發左兩次
回復 支持 反對

因為發Facebook發左成三個禮拜都冇回應我還是註冊個帳號回應比較好
kamayuji 發表於 2014/4/22 14:31

感謝發表
不過我反而想問你在哪個facebook page做發表的說?
因為以我印象中 這個版並沒有facebook page
而我自己的facebook最近也收不到相關的信息...我對此感到好奇
另外根據百度貼吧回應,VZ實際得8台 四台有耳機位
kamayuji 發表於 2014/4/22 14:56

根據我三小時前放工去VZ
印象中VZ並沒有搬走過jubeat 仍然有12部

另外那個百度貼吧有沒有標示過發表日期
是不是很久之前的?或者一兩小時或者數十分鐘之前的?
(網址可以在此貼上去的 只要不是惡意宣傳的話就不會犯什麼版規 請放心

另外深水埗奇趣天地仲有兩台knit 只允許16歲以下人士遊玩 機況奇差 左邊6號鍵冇用右邊7號鍵震到生活不能自理 10蚊3TUNES
kamayuji 發表於 2014/4/22 14:31

西九兒機等等的特殊情況就不提及了
另外那裡的兩台knit是5coins 而不是10蚊
5coins用優惠價去買或者用非法渠道去買
可以是少於10蚊的

最後也很感謝你的google doc.
不過目前並沒有打算用網上的試算表來取代#1
因為我目的是想讓大家一進來這個帖 就能馬上看到想知的東西

或許你會說「更新會較方便」
說實話價錢、機台數量等 其實不是經常變動的東西
只要在這裡回覆提出某店家有什麼變動的話 我大概也能即時至數日內更新的說
影響不算很大
回復 支持 反對

感謝發表
不過我反而想問你在哪個facebook page做發表的說?
因為以我印象中 這個版並沒有facebook page
...
Torchic╳小火雞 發表於 22-4-2014 21:30

起初系4月5號發通過Facebook Messenger發送到你既Facebook Account度既 不過大概因為非好友接收唔到所以先冇收到信息
    截圖=dropbox.com/s/ria6mr9isp7vwz3/Screenshot_2014-04-22-22-12-30.png
    百度貼吧link=tieba.baidu.com/p/2998414500 都系今日發既我確定唔到 因為返學冇去睇
回復 支持 反對

喔 看到了
我現在才知道原來非朋友的話就會放在「其他」一欄內
而且不會有通知...怪不得看不到了

日後會多加留意 十分抱歉

====================================

另外你誤會了槍神的意思了
那是指「jubeat總共有12台 其中8台有耳筒位 而4台沒有耳筒位」
或許是「4台沒有」那四個字令你產生「VZ只有8部jubeat」的誤會了

順帶一提我認識他

==============================

說回耳筒位的問題
假若要連哪部有耳筒位 哪部沒有 哪部壞了之類...
這樣未免太仔細了 所以我只是說有哪些店家能提供正常耳筒位就算了
並不打算要指明哪幾部 或者是多少部有耳筒位
回復 支持 反對

新消息
大埔igame內部消息 暫未確實 有待去查證
舊gf v8已移走 Rb取代其位置
舊rb位變左個空位
已問老闆 佢話只係將Gitadora gitdarfreaks既喇叭 從機後搬回機旁補充: 機框為舊款XG大框 非油麻地金星,沙田沙龍購入既XG3細機

- 24/4 update
只係GITADORA既GITADARFREAKS位同IIDX對換 而結他機的喇叭放係機體兩旁平排
而jubeat 入機的事 有待等候消息
回復 支持 反對

另外根據百度貼吧回應,VZ實際得8台 四台有耳機位 有耳機位既唔可以同冇耳機位既連LOCAL 待確認 ...
kamayuji 發表於 22-4-2014 14:56

大概係VZ將12部機分開左兩個switch
同switch內應該可連機

四台有耳機位JB 為後加 來自太子城
回復 支持 反對

已問老闆 佢話只係將Gitadora gitdarfreaks既喇叭 從機後搬回機旁補充: 機框為舊款XG大框 非油麻地金星,沙田沙龍購入既XG3細機
kingson2 發表於 2014/4/23 03:24

你真係同個老闆幾熟下

我補充幾句啦...雖然同jubeat真係唔關事
其實GITADORA(或者之前叫XG啦)有分三種大小既框體
第一種就係XG一開始既正常框體 即係你所講既大框 例如荃金同VZ果種
GF會有兩個大喇叭 而DM地台四角會有個框
果陣其實除左荃金同VZ入左之後 mk88都有1 set(係大框體 唔係宜家果隻細框體
不過後黎搬左去澳門88
再之後澳門88係上年執埋 果set XG就搬左去大埔i-game

第二種係XG2(定XG3?)推出既經濟框體...亦即係金星阿沙龍果d細少少既框體
GF就冇左果兩個大喇叭 DM個地台上面除左個鼓呀 螢幕呀 凳之外就冇其他野

第三種係GITADORA果陣出現既白色框體
比第二種經濟框體再縮水 DM冇左個地台 GF得返一個結他 螢幕亦都細左好多
我諗大概係比d資金唔係幾夠既店家去購入?我唔知啦
香港就目前未有
回復 支持 反對

回復 418# Torchic╳小火雞

第3型機體(白色GF單邊機體) 果隻五會對海外發售 你講過既=.=
回復 支持 反對

不過唔好講咩白色框體先啦
宜家連新代都好似唔打算入
回復 支持 反對