收起左側

[Jubeat] saucer fulfill已稼動位置一覽

跟機方面
我冇親眼見到唔太清楚過程
不過我想問少少野
個位肇事者係咪本地人黎
因為以我所知尋日Jubeat比 ...
Leaf~A 發表於 7-7-2014 19:25

冇錯 jubeat果個係講普通話既人
而以我所知台灣係個人企係到排隊既
除非特別註明有卡片排隊區
(jubeat唔清楚 聽台灣人講maimai有)
但除左果個之外仲有幾個呀
有個係maimai企係到排隊 (好似唔止一個)
不過聽唔到佢講野就唔知係咩人啦
PDA果個疑似機霸都係唔知
卡名我冇留意呀

其實我講跟機既情況主要係星期六 (比賽前一日)
因為比賽日d jubeat好多人跟機
我冇跟到 亦冇走埋去睇

只係覺得有冇咁橋姐
第一次去就咁多惡劣既情況出現
而平時係唔會發生既?
比賽日都唔見有警察
係咪真係得果日咁恐怖?
不過我諗我fd都唔會再敢去
我今日咳到肺都甩
都唔知係咪比前日同琴日d二手煙影響...
你估沙田搭去紅磡再轉小巴車費好平...
所謂貼錢買難受...
回復 支持 反對

我很開心又有一場算蠻大規模的討論
來談吧

1. 吸煙問題
winnie97929 發表於 2014/7/7 17:55

如果是一個完全拒絕煙場的玩家來說 美國寶固然不是一個好選擇
因為美國寶的而且確是一個煙場
不過相比其他煙場 我覺得美國寶已經不算是很嚴重
(這之上還有幸運、龍威等等
而且早上去的話 這方面其實都不算是很大問題

之不過 如果你身體本身有問題的話 那還是不宜久留了
始終身體要緊

2. 跟機銀問題
winnie97929 發表於 2014/7/7 17:55

我想這是一個特別事件而已
上面你跟leaf大都好像討論過了 近日始終在搞活動
可能是因為其他非本地的玩家不懂規則之類 才會產生誤會
我也去過美國寶不少次 平時跟機的方法跟其他機鋪沒別 也是用銀跟機
jubeat也是 maimai也是 GC亦是 PDA同樣都是

3. 警察問題

這我沒有意見 而且替你的朋友不幸(拍肩
不過我去了那麼多次美國寶都未見過有警察

如果真的想再去美國寶煲6蚊jubeat的話
我建議你可以早上去 你可能會改觀

=====================================

不過跟沙龍相比呢...沙龍的而且確係和平好多
如果你本身係住得近沙龍既話 我都係建議你留係沙龍打

利申:住沙田 間唔中會去沙龍打下GC
回復 支持 反對

我很開心又有一場算蠻大規模的討論
來談吧
Torchic╳小火雞 發表於 8-7-2014 02:45

有我係到就一定係大規模 ww
我一係唔講 一講就長篇大論 ww
成日一打就千幾二千字 長到人地唔想睇 ww"

如果是一個完全拒絕煙場的玩家來說 美國寶固然不是一個好選擇
因為美國寶的而且確是一個煙場
Torchic╳小火雞 發表於 8-7-2014 02:45

其實都係呀
就算冇病果陣 我都係比較怕二手煙既人
同埋本身機鋪係禁煙既嘛
仲咁多人係到光明正大咁食煙...

不過相比其他煙場 我覺得美國寶已經不算是很嚴重
(這之上還有幸運、龍威等等

嗯 因為我只係新手 基本上固定去沙龍
唔知其他場點

之不過 如果你身體本身有問題的話 那還是不宜久留了
始終身體要緊

我怕冇問題都留到有問題 ww

我想這是一個特別事件而已
我也去過美國寶不少次 平時跟機的方法跟其他機鋪沒別 也是用銀跟機
jubeat也是 maimai也是 GC亦是 PDA同樣都是

咁就好啦 w
因為我有個fd去機鋪多過我
佢話 有時d場少人
d人就會唔放跟機銀 企係到排隊
仲舉左d example (只係我唔記得...)

同埋我之前係某forum
見到有個機霸開po鬧放跟機銀排隊既人 orz
仲話咩"佢見唔到我放左幾十個銀係到跟緊咩
玩曬先到佢嘛 識唔識規矩架" orz
我真係好怕咁蠻不講理既人/機霸 orz

不過我去了那麼多次美國寶都未見過有警察

我上面都有講過 可能只係個別事件...
但已經係我地對美國寶既第一印象 /w\
第一印象好多時都有偏差
但就係好影響對事物既觀感 /w\"

如果真的想再去美國寶煲6蚊jubeat的話
我建議你可以早上去 你可能會改觀

嗯... 但可能係好耐以後既事...
沙田搭去紅磡需時...
如果要朝早到 就要好早出門口...
但太早出門口父母會話
可能要到到冇人理既年齡先有機會 ww
同埋 其實要煲好多局先cover到車費 ww

不過跟沙龍相比呢...沙龍的而且確係和平好多
如果你本身係住得近沙龍既話 我都係建議你留係沙龍打

利申:住沙田 間唔中會去沙龍打下GC

嗯 我住沙田 行廿分鐘左右lo w

我間唔中去沙龍打jubeat, maimai, gc
全部player name都係TUNG-* w
jb岩岩SSS曬A~D既BSC 努力儲緊50個紅蘿蔔...
(我渣渣黎... BSC都EXC唔到...)
maimai一時開下MASTER 一時練下lv 10...
gc超新手... 先20lv左右... 練極都咁廢...

請多多指教 m(_ _)m
回復 支持 反對

成日一打就千幾二千字 長到人地唔想睇 ww"
winnie97929 發表於 2014/7/8 16:44

如果係我感興趣既話題既話我就一定睇晒去既

嗯 因為我只係新手 基本上固定去沙龍
唔知其他場點
winnie97929 發表於 2014/7/8 16:44

用沙龍比既話
其實大部份有音G既機鋪...我諗六成啦 都係禁煙既
例如沙龍啦 旺角就有mk88 SmartGame 金星
九龍灣有VZ 荃灣就有荃灣金禾...呢d你都可以去既
當然仲有好多 不過對你黎講可能遠d 就唔講啦
至於另外三成呢 一係就到繁忙時間先會有煙味(例如美國寶、旺角新之、大鋪i-game等
一係就大部份時間都係好大煙 一入夜甚至會煙霧瀰漫(例如龍威、幸運、元X...

如果覺得沙龍已經唔錯既話 你可以一直留係沙龍都得既
我都識有唔少人 習慣左去附近既機鋪 就從此少去(甚至唔去)其他機鋪

咁就好啦 w
因為我有個fd去機鋪多過我
佢話 有時d場少人
d人就會唔放跟機銀 企係到排隊
仲舉左d example (只係我唔記得...)

剩係講香港既況
我反而未聽過有「剩係排隊」呢個講法
香港一般都係用銀跟機
但係假如一多人既時候 部機上面放左好多個一蚊銀 分唔到邊個先邊個後
咁就會係「先跟機後排隊」既形式
不過唔會係唔放跟機銀 剩係排隊

我反而好好奇有咩example 可惜你唔記得左

嗯... 但可能係好耐以後既事...
沙田搭去紅磡需時...
如果要朝早到 就要好早出門口...
但太早出門口父母會話
可能要到到冇人理既年齡先有機會 ww
同埋 其實要煲好多局先cover到車費 ww

你呢一段時間都係留係沙龍啦(拍肩
以免父母多疑 我明既

==============================

我都係住沙田
不過行去沙龍既話都幾遠下 所以都要搭車(嘛 我住廣源
再不過本身有其他音G有玩開 但係沙龍冇
所以大部份時間都係出去旺角阿 VZ等等既地方
回復 支持 反對

我都係住沙田
不過行去沙龍既話都幾遠下 所以都要搭車(嘛 我住廣源
再不過本身有其他音G有玩開 但係沙龍冇
所以大部份時間都係出去旺角阿 VZ等等既地方
Torchic╳小火雞 發表於 8-7-2014 19:52

咪住
你話你住廣源?!
咁咪即係住響我屋企隔離?!(我住響大南寮村屋到)

btw
因為屋企門口有車直落德福
所以除非出沙田
唔係既話基本上都係去VZ
旺角都係課餘時間先行落去玩
回復 支持 反對

如果係我感興趣既話題既話我就一定睇晒去既
Torchic╳小火雞 發表於 8-7-2014 19:52

好感動 (?)

旺角就有mk88 SmartGame 金星
九龍灣有VZ 荃灣就有荃灣金禾...呢d你都可以去既

多謝大大既建議~ 遲d帶埋d fd去 w
其實我都想試多d音game w

至於另外三成呢 一係就到繁忙時間先會有煙味(例如美國寶、旺角新之、大鋪i-game等
一係就大部份時間都係好大煙 一入夜甚至會煙霧瀰漫(例如龍威、幸運、元X...

多謝提醒~
新之城去過 又係好大陣煙味 w

如果覺得沙龍已經唔錯既話 你可以一直留係沙龍都得既
我都識有唔少人 習慣左去附近既機鋪 就從此少去(甚至唔去)其他機鋪

沙龍d音game唔齊 都會去下其他地方既~
不過唔想搭車果陣都係去番沙龍 w

我反而好好奇有咩example 可惜你唔記得左

或者我fd講果d example都只係唔識規矩既人 ww

本身有其他音G有玩開 但係沙龍冇

大大有冇玩DDR?
我想玩下但上網查唔到邊到有
淨係知荃金好似有...
回復 支持 反對

沙龍...係咪小瀝源附近個間?

如果係個間的話, 我印象中只係去過一兩次, 仲要咁岩撞正火雞大

個時仲係copious的時代呢~~~

===================================

至於美國寶呢間機鋪

小弟為左食馳名的漢堡包特平的jubeat機都特地坐地鐵去紅磡
以煙場黎講我真係唔多接受到, 起碼mk88都叫好過佢

同樣係平日去, 美國寶陣煙味好似已經深入牆壁咁

因為交通真係唔方便同埋近期已經不太需要打jubeat所以已經冇打算去=3=
回復 支持 反對

咪住
原來我同樓上幾個住得咁近!? (利申:沙田友
沙龍左二Jubeat間唔中會震,第三部就Bass好勁
通常如果過去食譚仔都會順道去沙龍 (每日牛奶+講座
E加部Rb反左黎就有多樣野玩
部DEA長時間無人玩 (梗係啦沙龍又多老野部,野個又似金魚缸
如果部DEA可以換2部SDVX仲好

附錄:
Saucer x4
Copious x1
GFDM XG3 (Offline)
PDA
GC x2
DEA
回復 支持 反對

大大有冇玩DDR?
我想玩下但上網查唔到邊到有
淨係知荃金好似有...
winnie97929 發表於 2014/7/8 22:20

荃金 VZ mk88
真係得呢三間有
不過都係8蚊

================================

咪住 咁多人住沙田?

同埋XJX大其實都係住果頭附近
不過邊度就唔講啦
回復 支持 反對

被孤立的一方揮手
利申住鑽石山
WINNIE大大唔介意都可以去鑽石山打MAIMAI呀JUBEAT呀咁, 因為鑽石山都唔係煙場
回復 支持 反對