收起左側

[Jubeat] saucer fulfill已稼動位置一覽

鑽石山價錢已變返正常
$6 / $8 / $12 / $11

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4 感謝情報

查看全部評分

回復 支持 反對

前幾日見到NWP既JB DEA Pop'n 同SDVX去左黃埔Game Station
得DEA有開 其他擺埋左一邊
仲有兩部相信係來自金馬倫既JB

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

明明好似起樂古睇到有人講過香港仔珍寶嫁...

2ju 1rb 機體正常,右邊部jubeat 重口mon,另外好大煙

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

已加

另外還要等待紅磡船果兩部jubeat放左出黎未
回復 支持 反對

今日岩岩去左紅磡 GameStation
黎左4部新jubeat 入錢位封住左
問場務話遲d先玩得
加埋舊果2部 e家總共有6部
全部都係saucer fulfill 公價

話說舊果2部都有震掣情況出現
尤其是第2部
我原本應該係full combo SSS
佢震到我斷幾次combo 得SS

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

問場務話遲d先玩得
加埋舊果2部 e家總共有6部 ...
winnie97929 發表於 6-7-2014 14:59

4部封左入$位既jubeat,,來自世貿??

尋日(6/7)好似係美國寶見過你玩jubeat(?)
回復 支持 反對

4部封左入$位既jubeat,,來自世貿??

尋日(6/7)好似係美國寶見過你玩jubeat(?)
Leaf~A 發表於 7-7-2014 01:43

我唔清楚
不過果4部機都好新淨 拍落去手感唔錯
(唔似果2部... 拍落去d掣會移位
第2部仲要拍1個掣震埋附近果3個掣...
d掣入面又模曬... 好污糟咁...)

果4部jubeat 連入錢位果塊銀色板都未上
警告字眼塊板都係
場務只係話"2部係我地原本既 4部係新黎既"
都冇講來自邊到 (可能佢都唔清楚)

我之前未去過GameStation
唔知邊d機係之前冇既 所以講曬啦
我琴日去果陣係見到DEA放係門口附近
行入少少 見到maimai
右邊有6部jubeat
後面果行就有2部SDVX
左邊係pop'n 冇開
對面有GFDM V7同V8 都係冇開
好似仲有PDA...?
唔記得係咪係maimai左邊...

你冇認錯人...
呢兩日(5/7~6/7)我都係美國寶出現
其實我係沙田友 平時唔常去紅磡
只係因為果到6蚊3 tune
同聽聞d jubeat狀態唔錯
比賽又係果到搞
先去果到見識下...
不過我諗 除非係睇比賽啦
唔係我難d會再去果到 ww
比左個太差既印象我 ww
回復 支持 反對

問場務話遲d先玩得
加埋舊果2部 e家總共有6部 ...
winnie97929 發表於 2014/7/6 22:59

咁好大可能係世貿黎架啦
雖然之前執事大都已經講過呢幾部係世貿落黎

不過你講得冇錯
我第一次去紅磡船果陣都已經係knit既事黎
果陣見到其他人玩 已經震掣震得好緊要
之後間唔中去下紅磡船 有時睇人玩 有時自己入錢玩
每次都係震得好西利

唔係我難d會再去果到 ww
比左個太差既印象我 ww
winnie97929 發表於 2014/7/7 11:31

詳細希望

不過果度煲jubeat其實唔錯
一黎有6部 二黎個掣好正 三黎平
回復 支持 反對

詳細希望
Torchic╳小火雞 發表於 7-7-2014 13:44

分點講

----------------------------------------------------------------
1. 吸煙問題

打開美國寶道門 撲鼻而來既就係... 煙味...
個場真係好大陣煙味...
我近排喉嚨唔舒服
係入面逗留咁耐 更加唔舒服
比d煙味搞到我咳唔停
越入面就越大陣煙味
打maimai果陣真係好辛苦

----------------------------------------------------------------
2. 跟機銀問題

唔知咩原因...
美國寶好多人唔知咩係"跟機銀"
至少佢地既行為唔似知啦

我見到有個人企係d jubeat後面
見到佢同人吹緊水 又冇咩在意啦
之後又見佢行黎行去 望下望下
但又冇放跟機銀
我心諗 佢唔係想玩掛...

我每玩完一局都望下有冇人放左跟機銀 冇就繼續玩
係入銀前一刻 突然比果個人叫住
問"你玩唔玩架 唔玩就比我玩啦"
我心諗 你睇我都準備入銀 點睇都似想玩啦
更何況你又冇放跟機銀...
算啦 我諗住佢可能係新手 就讓佢
(因為我岩岩去機鋪果陣都唔知跟機銀呢樣野)

去到maimai果邊
因為我同兩個fd去
一人放一個跟機銀 之後對打
咁就有個人企係後面
睇佢個樣都似想玩 又冇放跟機銀
成日望住我地
好似想講"連續三局都係你地玩"
當左我地係機霸咁
算啦算啦 見係新手就讓下佢
但之後見到佢係打MASTER既
咁就奇怪啦
打MASTER既人一定唔係第一次去機鋪
一定唔係新手
點解佢會唔識機鋪放跟機銀既規矩?
(我fd估係因為美國寶少人
所以d人唔知要放跟機銀排隊)

果日發生好多類似既事
好多人企係到排隊
我真係怕左
一陣我放個跟機銀但冇企係到
佢話我打尖點算...

仲有 行去PDA果邊
有個人散開目測約30個一蚊係部機到
嗯... 雖然我冇試到跟機...
唔知佢係咪真係會霸住...
但咁既行為真係好似機霸...
(如果唔係霸 d錢應該會放埋一棟
或者係有個散銀包裝住
至少點都唔會散開 放滿成部機掛...
自己都難執番起啦...)

3. 警察問題

我唔知美國寶定紅磡果頭發生咩事啦
我星期六去果陣真係一個街口都成6個警察...
耐唔耐又入下黎 比佢地望住曬
冇做虧心事都淆淆地

望住曬都算啦
我有個生得細細粒既朋友 比佢地查左幾次身分證
查都算啦 真金不怕洪爐火 查咪查
但佢係專係你玩緊果陣先查lo

係你玩緊果陣 叫你攞身份證出黎
等你幾秒唔見你有動作 就當你係心虛唔敢攞
一陣又話你阻差辦公
最尾都係怕左佢
搞到我個fd果局PDA死左
第一首玩得少少就死左 冇第二首
真係唔知幾蚊對我地呢d學生黨黎講幾重要
比佢咁查一查就冇左
唔通一路玩仲要一路望住附近有冇警察咩
或者直情放張身份證係機面仲好

仲有心靈上既創傷呢 你點賠
比其他人望住曬 比d警察審問
果種屈辱...
我一諗起果日d警察既語氣真係把鬼火
真係好粗魯 一路係到催
我地只係細路啊
就算真係未夠年齡入機鋪打下機
都唔算係做好壞既壞事掛...
又唔係打家劫舍 又唔係吸毒
唔洗用到好似對付重犯咁既語氣掛...
食煙果d又唔見咁惡對佢地...

我個fd心有餘悸 一講起警察又係到驚
諗住去玩下 放鬆下 玩幾個鐘姐
都要比人查呢樣查果樣加埋審問
受無謂既精神壓力
咁不如係屋企自閉仲好
起碼唔洗心驚膽顫
又冇做虧心事 都唔知點解要咁

彈番沙龍算
我地去沙龍咁多次都未試過有警察出現
冇警察一樣咁和平 又冇人食煙

字海唔好意思 我講野好累贅 orz

其實我都知有d唔關店家事
但對我地黎講 呢間野真係唔抵去
雖然話6蚊一局
雖然話機既狀態好 (jubeat同maimai都係)
雖然話係(暫時)全港唯一一間有4部gc既機鋪
但都抵償唔到我地去果陣要付出既野
車費又唔平喎

更何況沙龍d機都好新淨
jubeat拍落去手感好好 冇震掣
多數只係入銀既問題
唔係食銀就係嘔銀
入銀入到人都躁
但比我揀 我都係prefer沙龍lo
我d fd都唔太想再去美國寶
除非係行街岩岩經過果頭啦
總之唔會特別為左去美國寶而出紅磡

如果你睇完
覺得只係我未見過世面 大驚小怪 咁就算啦
我先16冇耐 唔好expect我去過好多機鋪
我基本上只係以沙龍做標準黎比較
沙龍d人好守規
個個都放跟機銀 又唔會霸住部機
人流唔雜 又冇人食煙
係食都係出左門口先食
(側門一出有個垃圾桶
好多時都有人企係果到食)

以上 美國寶比我地既陰影/差印象
感謝閱讀
(再次不好意思字海... orz)
回復 支持 反對

分點講

1. 吸煙問題

打開美國寶道 ...
winnie97929 發表於 7-7-2014 09:55

跟機方面
我冇親眼見到唔太清楚過程
不過我想問少少野
個位肇事者係咪本地人黎
因為以我所知尋日Jubeat比賽係有台灣玩家黎左
佢地跟機既方式唔知係咪有異??!
(另外你仲記唔記得佢卡名,如果可以的請以私訊方式傳達,萬勿以回帖方式,謝)

對於我黎講AP其實係好地方
如果唔係有個玩開既場地我都應該經常去
回復 支持 反對