收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
我諗係度講你都唔會明架啦
我星期五睇下出唔出到黎 見到你再同你講

其實我本身係玩jubeat多 不過其他野 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2012 23:56

咁你玩gf係全下pick???
我gf係V7個陣開始玩V7尾就千一分...去到V8就千二分...DM就得800- -(ps:我用係DM既錢同GF差唔多)
鼓難過結他太多了....鼓係易學難精....結他開頭難...上手之後就算易
jubeat就之前係一d無上網既細鋪玩過幾場...
打左十場左右就可以打6-7LV歌(相對DM同GF真係易太多- -不過正因為呢個原因先咁多人玩)
始終人係要有成功感既
跟住就今次有活動先開始入卡玩....依加玩左4鋪....好易上手...而且個判定好鬆手...
我有時覺得自己delate左佢都出黃色....有d要一齊按既我單手連按都比個藍我...(定係我神手速度夠快@@??)
不過jubeat唯一唔好處就係太多傳導歌....即係如果你無咩fd玩....又係新手...
你打極都會得個幾首歌- -
回復 支持 反對

儲滿燈就直接玩就得
唔駛上網搞d咩野

不過你打晒課題曲之後 就要上一上ea-gate禁一禁掣先開到 ...
Torchic╳小火雞 發表於 8-8-2012 00:11

唉 直接解咪好囉   上咩e-gate禁掣呢
我呢D無手機上網既人  玩完都無得即刻解禁
回復 支持 反對

K記就係咁衰....如果唔係都唔會出d咁既方式屈我地咁多錢
如果佢無呢個活動...你地都唔會拎錢出黎入落XG機度啦
回復 支持 反對

我諗係度講你都唔會明架啦
我星期五睇下出唔出到黎 見到你再同你講

其實我本身係玩jubeat多 不過其他野 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2012 23:56

我吾知幾點出去玩架...我要等埋男友同朋友...但收工收1點-.-''
回復 支持 反對

這3天終於幹掉了800nm,並在沙龍試了大夏祭...情况如下:

初見:

2見:
回復 支持 反對

咁你玩gf係全下pick???
我gf係V7個陣開始玩V7尾就千一分...去到V8就千二分...DM就得800- -(ps:我用 ...
danny仔仔 發表於 2012/8/8 00:26

又唔係全下pick既
單色柱只要夠長 仍然係可以勉強上下pick
例如tp2 bass玩BSC/ADV都勉強有個S既
不過EXT過唔到

我覺得鼓同結他都係易學難精
雖然結他比鼓肯定更易就是了

至於jubeat
老實講 好多玩開GF/DM/IIDX既人轉戰jubeat 都會覺得jubeat其實好簡單
不過jubeat開歌方面麻煩係正常既

因為GFDM收錄既版權曲唔多
所以一開始就可以揀既歌
就除左果堆版權曲 仲有唔少既原創曲同全部舊代既原創曲(先不要理上代climax

但係jubeat實在太多版權曲(呢個係jubeat既賣點)
所以一開始可以揀既歌 接近九成都係版權曲 而原創曲(包括舊代原創曲)就會放晒落解禁系統裡面

所以剩係集中講呢個活動既話
jubeat玩家既難點就係「唔識玩GFDM」 而GFDM玩家既難點就係「開歌好麻煩」

========================

我吾知幾點出去玩架...我要等埋男友同朋友...但收工收1點-.-''
yanho123 發表於 2012/8/8 07:59

你預我1點幾出沒就是了
回復 支持 反對

又唔係全下pick既
單色柱只要夠長 仍然係可以勉強上下pick
例如tp2 bass玩BSC/ADV都勉強有個S既
不過EXT過 ...
Torchic╳小火雞 發表於 8-8-2012 17:39

我tp2 ext bass都係差唔多千一分先識玩
現在打得最好引以自豪既一次
jubeat目前試過最高打8LV歌....不過得70-80萬左右
雖然係易..不過都係有少少難度....
有d譜面唔知手法係點
回復 支持 反對

今日放工去左北角gw玩左一陣
目前狀況:gf19 dm8 jubeat11 (幾時dm同jubeat先追得返gf進度=[)
但係仲只係開左第一首歌....因為jubeat課題歌仲係未打><
同埋 我想問我未開第二首...我打第三首既課題歌可唔可以搶先一步開第三首先

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
Torchic╳小火雞 -10 請勿連帖

查看全部評分

回復 支持 反對

我覺得就算我千一左都未必玩到tp2 bass ext
況且如果要我係V8打上千一既話 我諗出到XG8我都仲未打到

另外不要連帖(茶
用一用編輯功能吧

===============================

至於可唔可以未開第二首就先開第三首...
應該是可以的
回復 支持 反對

我覺得就算我千一左都未必玩到tp2 bass ext
況且如果要我係V8打上千一既話 我諗出到XG8我都仲未打到

另外 ...
Torchic╳小火雞 發表於 8-8-2012 22:42

樓主你天分咁高....對你黎講無難度啦XDDD
回復 支持 反對