收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
回復 98# Torchic╳小火雞

都係既....可能太快第一次玩會跟唔上的...都係要因個人情況而定的
回復 支持 反對

紅橙係比較難分..我依加打左幾十鋪都仲係有時分唔到....
不過應該唔會令到你fail既....最多入唔到extra姐
...
danny仔仔 發表於 7-8-2012 22:31

果首歌好似3.15定唔知2.幾..我係AUTO腳踏都FAIL...
回復 支持 反對

我星期五呀....星期五ok呀
yanho123 發表於 2012/8/7 22:35

咁我星期五過黎
我應該認得你卡名

mk88定係其他地方?

==========================

講返上面
其實你都未必話要打set list既
始終大夏祭果4個set list係方便你搵歌咁解 你開唔到個set list都冇所謂

當然你要堅持去開set list既話...嗯...你還是請槍吧(雖然我個人不太建議這樣做
回復 支持 反對

其實個set list真係唔開都無所謂....因為本身d歌係free select個度已經有...除左某兩首要用LP開之外
你到時夠燈先跟住課題咁打就ok
回復 支持 反對

理論上你玩到去達見惠 都已經夠LP開晒果兩首
回復 支持 反對

咁我星期五過黎
我應該認得你卡名

mk88定係其他地方?

==========================

講返上面
其實你都未 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2012 23:01

想要幾首新歌而已~
只係有少少都係吾明點開!!
回復 支持 反對

樓主係米本身有玩開dmgf ga??
我見你gf有4千幾分..應該唔係最近為左開歌先開始打
V系個陣都有玩??
回復 支持 反對

想要幾首新歌而已~
只係有少少都係吾明點開!!
yanho123 發表於 2012/8/7 23:42

我諗係度講你都唔會明架啦
我星期五睇下出唔出到黎 見到你再同你講

樓主係米本身有玩開dmgf ga??
我見你gf有4千幾分..應該唔係最近為左開歌先開始打
V系個陣都有玩?? ...
danny仔仔 發表於 2012/8/7 23:51

其實我本身係玩jubeat多 不過其他野咩都玩下咁

GF既話我V7尾V8開始玩 岩岩好上千
DM就大約係V8中期 大約66Xsp到(因為XG3而放棄了
不過GF裡面大部份計分歌都係呃分歌就是了(GF DM
順帶一題我唔識上下pick 唔識扭手 所以好多歌都打唔到 上千應該係極限

至於XG呢...XG1冇玩過 XG2玩左5鋪都冇
見V8最後一代於是試下玩XG3(但係果陣冇諗過玩DM
GF玩到就快3000(連50首都未計晒)就覺得5掣實在ok難 於是試下玩DM
DM玩到岩岩2000果陣就決定等減價先再玩

等等下就等到大夏祭 於是就玩返XG順手開埋歌去
兩邊50首終於計晒 list尾仲有好多好低分既歌 等洗 (GF DM

我等緊你教我玩(茶
回復 支持 反對

如果我打到 開rush!! 果個店既燈
係咪可以直接jubeat 打kors k 果4首? 之後再上網解禁?

定係我玩夠燈 要上網按一按 再玩kors k 果4首先有效?
回復 支持 反對

儲滿燈就直接玩就得
唔駛上網搞d咩野

不過你打晒課題曲之後 就要上一上ea-gate禁一禁掣先開到
回復 支持 反對