收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]

除左JUBEAT,多日黎其他兩樣都係1日1SET-.-雖然開得好慢,但係好經濟的說

每日都係去VZ, 1GF 1DM 1Rb
然後去銀星2 JUBEAT
$21x6 + $9x6 =$180

不過GF DM開始打3.X的就唔掂了..
之後開歌要打個D,,都唔知去唔去到3rd Tunes....
回復 支持 反對

除左JUBEAT,多日黎其他兩樣都係1日1SET-.-雖然開得好慢,但係好經濟的說

然 ...
Leaf~A 發表於 7/8/2012 01:05

小弟正解第5首
回復 支持 反對

然 ...
Leaf~A 發表於 7-8-2012 01:05

不緊,開歌的話只要打個首歌打一次就ok(不論failed定係clear

怕failed的話集中第一首同最後一首玩

第二首玩較淺易就ok了
回復 支持 反對

我星期五出去玩...係mk88果邊...
不過要轉data都有d煩...萬一見吾到你既話...轉左過你張卡度變左我 ...
yanho123 發表於 2012/8/6 22:08

見面果陣先搞過data都未遲
搞完之後再過返data比你 先走
基本上係ok安全

1.剩係打第一首...第二首直接開9LV歌fail佢(最有效率...又唔阻其他人時間GD)
2.一人拍兩張卡剩係打一邊
3.請鎗手幫佢地打
無疑...本人覺得DM同GF確實係比jubeat難N倍
不過官方個邊呢個活動明顯係對剩係玩DMGF玩家唔公平
jubeat個邊咁多課題歌要傳
仲要有首1000稱號....拎Q到
遲下要打課題個陣求jubeat人帶我打 謝謝

利申:GF57XX DM37XX jubeat唔知點計分(玩左幾場 剩係玩到7以下)
依加剩係開左1首- - 個人狀況 GF15 DM3 jubeat3
通常去既機鋪:北角GW 九龍灣VZ
danny仔仔 發表於 2012/8/6 23:57

的確第二首死係最有效率
不過再有效率d 就係搵多個人一齊玩GF
琴日我係mk88都比人叫我同佢一齊玩 咁樣的確係有效率d

關於第三點 呢樣我就真係唔明
首先GF可以較三掣或者兩掣 甚至AUTO PICK/NECK
DM你可以set一堆AUTO(自動踏板、V系setting等等...)
況且d課題曲 唔駛合格都得
除非大家係夾錢去玩(你玩 我賺燈籠) 如果唔係咁d人請槍手黎打做乜(仲要自己出晒錢

利申:GF 4200 DM28XX
jubeat就...老實講最似GFDM既sp既話 我諗應該要報jubility

你講果首百合水仙(雖然我有
其實你可以選擇係8月15日 8月30日 9月14日呢三個日子去打jubeat
到時1.5曲就會係百合水仙 你就算未有首歌都可以自己揀黎打(當然其他日子就沒有了
回復 支持 反對

見面果陣先搞過data都未遲
搞完之後再過返data比你 先走
基本上係ok安全

的確第二首死係最有效率
不 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2012 11:35

喔...咁我都吾知點搵你?
回復 支持 反對

我依加要解第二首歌既jubeat 課題歌Special One  SigSig Shine On Me  The Wind of Gold 都無囉...都唔知點算...我本身又無玩開jubeat..都唔知點搵人幫我開...xg就好多了...唔洗靠人都ok

另外....回應XG請鎗手問題....
解第9首歌個陣要打xg個7首歌都幾難下
如果請鎗手可以入extra打兩鋪就搞定....自己打最壞情況係一鋪兩首
所以請鎗手都有用處既
回復 支持 反對

我依加要解第二首歌既jubeat 課題歌Special One  SigSig Shine On Me  The Wind of Gold 都無囉...都唔知點 ...
danny仔仔 發表於 7/8/2012 20:30

The Wind of Gold 唔洗開架-,-
回復 支持 反對

喔...咁我都吾知點搵你?
yanho123 發表於 2012/8/7 20:04

睇你邊日會去mk88(或者其他地方
不過我聽日後日都唔得

我依加要解第二首歌既jubeat 課題歌Special One  SigSig Shine On Me  The Wind of Gold 都無囉...都唔知點算...我本身又無玩開jubeat..都唔知點搵人幫我開...xg就好多了...唔洗靠人都ok

另外....回應XG請鎗手問題....
解第9首歌個陣要打xg個7首歌都幾難下
如果請鎗手可以入extra打兩鋪就搞定....自己打最壞情況係一鋪兩首
所以請鎗手都有用處既
danny仔仔 發表於 2012/8/7 20:30

xg真係好好 要開既得兩首
不過jubeat...我諗你真係要搵搵人幫你...我可以既...

講返xg
不過一個岩岩接觸xg既玩家 玩到去解第九首既話 都應該玩左唔少鋪啦掛
除非佢一直都請緊槍手 如果唔係我諗以佢玩左咁耐 其實應該過到(開晒ASSIST應該過到啦掛?

不過我明亦都有打到解第九首都仲係唔識玩既人
所以呢個情況請槍手...諗諗下又真係情有可原既
回復 支持 反對

睇你邊日會去mk88(或者其他地方
不過我聽日後日都唔得

xg真係好好 要開既得兩首
不過jubeat...我諗你真 ...
Torchic╳小火雞 發表於 7-8-2012 21:29

的而且確,入EXTRA係對我呢D新手最為頭痛的部份

不如不如我請你下幫手呢,我自己禁左AUTO腳踏都仲係搞唔掂3.幾的DM
回復 支持 反對

那麼你就把3.x的課題曲放在第一跟第三首吧
第二首選得越易越好
(唔係打課題曲果陣 就keep住自己打到幾多就幾多

打Restart的時候就搬到第3首先打(如果開到EXTRA就第四首吧

打達見惠果6首歌應該唔難 DM大部份都好易(反而結他難

解Plum就盡量將Green Lime同Yellow Panic Time放落第一首或者第三首

當然我唔敢肯定呢個排法有冇錯 有錯請指點

(好了講到尾我其實係唔想做槍手
回復 支持 反對