收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
我都係決定左,唔上網睇譜面

唔random抽新歌

自己一手一力開歌

然後整一個真正的初見出來
當然...係由BSC、ADV、EXT一次過打上去

p.s.圖還是不能上傳
回復 支持 反對

[quote]你可以去買六合彩了
定係你有朋友開左你R佢?定係你開左?

我身邊得一個朋友熟jubeat,
    佢 ...
enttyes 發表於 2012/8/5 04:11

真係快
我都係今日先開始打第四首

諗到仲有六首要開就真係...仲要越開越難...

==============================

今日真係打左1 set就走
好 聽日可以準備偷跑

==============================

阿 講起偷跑
我好似仲未講呢個活動係有偷跑呢個bug

打個例子啦 假如首歌要6排燈籠先開到 而你既情況係
GF ● ● ● ● ●
DM ● ● ● ● ● ●
ju  ● ● ● ● ● ●

換言之你要再打多一鋪GF才能滿燈吧?
其實果一鋪GF 你已經可以開始打定課題曲 佢都會照計
咁樣就可以快d開到歌
DM都可以用呢個做法偷跑,jubeat都好似係用到既(聽日試
回復 支持 反對

真係快

======================== ...

Torchic╳小火雞 發表於 5-8-2012 11:18

咁可唔可以講下邊一層要打D咩課題曲^^"
回復 支持 反對

咁可唔可以講下邊一層要打D咩課題曲^^"
下..唔係掛 發表於 5-8-2012 16:51

日本jubeat wiki都有
    http://www26.atwiki.jp/jubeat/pages/920.html
    岩岩無意中發現呢樣野
    http://www.konami.jp/bemani/gdj/music/

[火雞:已刪除敏感字詞]
回復 支持 反對

我依家反而想知佢出下一代 呢d歌係咪直接傳就有..
如果係..我就唔開埋落去了
回復 支持 反對

我依家反而想知佢出下一代 呢d歌係咪直接傳就有..
如果係..我就唔開埋落去了 ...
下..唔係掛 發表於 5-8-2012 19:03

諗下好喇..你估konami蠢架咩xd
我諗至少起碼都append先可以傳導到啦~
回復 支持 反對

咁又未必
話唔定好似LincleLink咁 一去到下代就解禁條件緩和
但係未至於去到「傳一傳就有」既地步

=========================

再另外
論壇名之類的字眼 還有其他論壇的連結
請自行作出適當的修改 否則我會視版規宣傳論
當然 直接copy&paste轉載是可以接受的 不過請勿附上論壇名稱

基於懲罰嚴重 而且是無心之失 這次先給個警告
回復 支持 反對

真係快

======================== ...
Torchic╳小火雞 發表於 5/8/2012 11:18

偷跑係GF,JUBEAT可以
回復 支持 反對

嗯...目前的情況是

GF ● ● ● ● ● ●
DM ● ● ● ● ●
ju  ● ● ● ● ● ●
嗯...首先要打鋪DM令到個青色燈滿左
之後打一鋪jubeat就可以順便偷跑打埋龍星果三首歌

問題來了

DM那邊 REG自從死尾之後 我就有陰影了
回復 支持 反對

嗯...目前的情況是

嗯...首先要打鋪DM令到個青色燈滿左
之後打一鋪jubeat就可以順便偷跑打埋龍星果三首歌
...
Torchic╳小火雞 發表於 5-8-2012 22:46

唉...我完全唔敢挽DM....
    我連2都合格到...點打落去
回復 支持 反對