打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 公會菇菇屋歡迎妳!(電擊象)

可以話全個game d小朋友吾係係英王就係菇頭屋真心
回復 支持 反對

kkct 發表於 14-7-2010 07:21

貓/_\
講野唔可以咁白/_\
回復 支持 反對

好想入 .. ..
回復 支持 反對

大家仲有冇記得係one2x某英王會長開x掛...
回復 支持 反對

failed
請各公會提防此人,建議各香港工會勿收此人入會,除非閣下有意招收「不男不女」成員:
他以女性角色嘗試加入本會時被拒,於是立即以粗言回敬。

貓/_\
講野唔可以咁白/_\
遊俠翔 發表於 14-7-2010 21:45

閣下有何根據,說出這些沒交代沒責任的說話來,是有意煽動一場罵戰嗎?

楓之谷根本完全就係一隻為小朋友而設的online game,

不是個別工會的問題, 很多玩家都十分小朋友,

不要以為自己眼前所見的一點就等於事實, 不然我會覺得你很膚淺。

天啊, 憑這幾名玩家的說話, 使我認定這只遊戲的確存在比我之前所見這些玩家, 「思想更小朋友的小朋友..」。
回復 支持 反對

請不要對號入座
回復 支持 反對

請不要對號入座
kkct 發表於 15-7-2010 05:14

failed.

請留意自己說過甚麼話(我幫你引用了, 自己往下看吧)

你個會太多小朋友啦
kkct 發表於 12-7-2010 14:20

(若你堅持認為本人是對號入座, ok~你這兩句話是說誰呢xd?)

你個會 = ???   (「若」你在本會宣傳帖子裡說 "你個會" 不是指本會的話, 那你是想指 愛幻想 抑或 英皇娛樂??? 說清楚吧)
菇頭屋 = ???   (請勿捉字失, 理由就是你在我的帖留言, --> 菇頭屋所指明顯是本會, 非對號入座之想, 勿誤會 3q)
回復 支持 反對

failed.

請留意自己說過甚麼話(我幫你引用了, 自己往下看吧)

(若你堅持認為本人是對號入座,  ...
KitKitStar 發表於 15-7-2010 15:17

我建議非小朋友請不要入你地既會,3q
會有很大的代溝(generation gap),明?
回復 支持 反對

我建議非小朋友請不要入你地既會,3q
會有很大的代溝(generation gap),明?
ivanyoyo 發表於 15-7-2010 15:24

非小朋友的定義是指:
1. 年齡?
2. 品?
3. 思想?

非小朋友不能與小朋友溝通? (這句話不是指本會有較多的小朋友, 勿誤會)
明顯的, 你的思想超錯了...

以上定義,年齡我過了,品都可以接受,思想似乎在你之上..
那我就無法跟小孩子溝通?

還是你心中另有一套「非小朋友定義」?

一個溝通能力正常的人, 是能夠與任何人(不包括殘疾人士)溝通, 視乎閣下的溝通方式而定.
回復 支持 反對

非小朋友的定義是指:
1. 年齡?
2. 品?
3. 思想?

非小朋友不能與小朋友溝通? (這句話不是指本會有較 ...
KitKitStar 發表於 15-7-2010 15:27

我認為非小朋友係指你公會的公會成員為標準
唔知點解菇菇屋係hkms 重好地地,點解一到左twms 會搞成咁
非小朋友同小朋友當然溝通到,但係大家世界唔同
x成代同y世代,第三代香港人同第二代香港人都係好難相處到,although 佢地有相同既性格,但係
溝通方式,行動,什至上線時間都唔同
好似舉例:本聯盟係星期六晚上0-2打炎,係e家小學同學等的小朋友相信都好難做到,當然有些發瘋既除外
我只係建議者
有些想回味童真既<非小朋友>可以入會既,我唔阻止
回復 支持 反對