收起左側

[GF/DM] [GFDM x jubeat][大夏祭][純分享] 今日的個人狀況

關閉 [複製鏈接]
我最後都係決定以最慳錢既方式打GFDM黎開錢,今日都打左一鋪,暫時只開了歌之翼..
Leaf~A 發表於 2012/8/2 01:08

我打算開埋good-cool果首
就開始用最慳錢既方式去打目標係開到Summer Holiday
之後再考慮開唔開落去

==============================
確認左幾樣野
1. 總共十首歌 當中三首lv10放晒係最後面
2. 尾二果首Riot of Color確認要打百合水仙,不過呢點唔難,我發個新post再說明一下
 難既反而係XG果邊要打7首歌
3. 最後一首ギタ・ドラ・jubeat大夏祭りのテーマ竟然係冇燈籠
 而且課題曲就剩係得岩岩果首Riot of Color 一首而已
 不過 必須要先解晒前面果九首歌先得
回復 支持 反對

2. 尾二果首Riot of Color確認要打百合水仙,不過呢點唔難,我發個新post再說明一下
 難既反而係XG果邊要打7首歌
Torchic╳小火雞 發表於 2-8-2012 07:20

其實XG 既條件已經唔算難..

Konami  冇出需要入 Extra / Encore Stage 先打到既課題曲(例如Predator's Crypto Pt.1 & Pt.2 )  已經算好好....

如果真係出左Pt.2  
叫d未玩過xg 既新手去開encore 去打Pt.2 ...

我諗都好多人都解唔到... 雖然有得搵人R 歌的說...
回復 支持 反對

樓主...我都想解歌...但係冇開GFDM...加上吾識玩..咁樣會吾會影響到囉歌流程?
回復 支持 反對

樓主...我都想解歌...但係冇開GFDM...加上吾識玩..咁樣會吾會影響到囉歌流程?
yanho123 發表於 2/8/2012 15:37

唔會,頭Stage你玩過就ok
回復 支持 反對

其實XG 既條件已經唔算難..

Konami  冇出需要入 Extra / Encore Stage 先打到既課題曲(例如Predator's C ...
hosum2007 發表於 2012/8/2 14:53

你岩
不過講起Pt2
今日都順手打左次...當然靠GF打NOV高per入
好耐冇打GF 宜家連5字頭都打得麻麻地

GFDM果邊得兩首係來自壓力箱 其餘都係default曲黎
照咁講又好似係jubeat難d...阿唔係 係「麻煩d」...

唔會,頭Stage你玩過就ok
lll161616 發表於 2012/8/2 16:55

ya冇錯
如果講賺燈籠既話 佢係計你玩左幾多鋪
合唔合格都冇所謂

================================

好了 難關來了
假如我開埋第四間鋪 即係要開RePrise
就即係要打Restart
問題係DM成4.8........冇錯 雖然唔合格都冇所謂..........
回復 支持 反對

我有野想問
如果我未開Rush個間舖
但系大夏祭活動期間我系Jubeat打過sigsig
系咪都唔計我打左sigsig呢個課題曲?
回復 支持 反對

匯報一下戰況先

今日的消費遠比預期中多

剩係開左兩首罷了

一看到後邊要18盞燈就開始絕望了

睇黎一日的BUDGET最好係兩鋪GF、兩鋪DM同埋一鋪jubeat

因為目前算係玩得太多jubeat,btw,如果跟住玩5鋪jubeat的話,第5鋪仲去唔去到下一攤檔呢?

跟住講講今日jubeat玩左咩先,以下兩首均為初見,前者...的確有難度,後者...根本就是體力譜面

另外,玩Reflec beat將拍子的volume較到無聲的話,亦有助我提高某d分數

有時候有拍子聲反而仲亂

回復 支持 反對

我有野想問
如果我未開Rush個間舖
但系大夏祭活動期間我系Jubeat打過sigsig
系咪都唔計我打左sigsig呢個課 ...
Leaf~A 發表於 2012/8/2 19:09

唔計
要開左鋪先開始計

===================

另外Kors K果首的確係體力譜面黎(個人感覺
按照最初開果三首黎講 呢首應該係最易
回復 支持 反對

岩岩打完見到了..
依然堅持一日最多1GF 1DM
有恆心的一個月左右會開晒~!
回復 支持 反對

我爆完兩日seed之後